Vassendgutane gjør Metoo til festcountry

0
Pressebilde. Vassendgutane

Managementet lover både fine ballader og fengende allsanger, krydret med bandets tidligere hits. Vassendgutane selv lover at «Festcountry»  fremdeles vil være varemerket også på orkesterets 9. album, som slippes om ikke lenge.

Annonse
Løviknes kampanje 20 biler

2018 sesongen er godt på vei booket, og årets turnèsesong blir den 22 i rekken for Vassendgutane.

-Det som er spesielt med Vassendgutane er at vi ikke bare spiller når det er tid for turnè,  men at vi også gjør sporadiske spillejobber hele året,  forteller kassegitarist og vokalist Rune Brautaseth. Han anslår at de nok er blant de norske banda som er mest på veien.

I år har turnèen fått det betegnende navnet «Helane i Taket» og platetittelen ble «Du & Ej & Metoo». 25. mai er datoen fansen må merke seg for plateslipp i butikker, på Spotify o.l

Humor, allsang og den nye singelen

Brautaseth bekrefter at den nye plata vil inneholde både humor og allsang, noe bandet også tidligere er mest kjent for.

-Der er litt forskjellige tema, både rolige sanger og raske sanger som skal forsøke å skape stemning blant publikum. Som singelen «Metoo» men også andre typer låter.

«Livet må gå vidare , sjølv om noken he teke deg på raua. Og det er ikkje berre karer som tek ..» uttalte låtskriver, bassist og vokalist Sindre Aam i forbindelse med dette. Og slik er det rett og slett bekrefter Brautaseth, samtidig som han innrømmer at det også er et ømtålig tema.

Viktige datoer

De som vil høre låten live for første gang,  kan gjøre det allerede den 20. april på Kick Scene i Kristiandsand. Singelslippet blir der fordi bandet allerede var booka på stedet før låta i det hele tatt ble til.

Senere blir det Musikkslepp som de kaller sine platelanseringer. Dato for disse er 26. mai i Kiwihallen i Ørsta og 1. juni på Rockefeller i Oslo.

Andre aktuelle datoer som man kan oppleve bandets turnè på her i strøket blir 9. juni i forbindelse med Sykkylvsdagane, og 23. juni på Kula i Valldal. Turnèplanen for våren og store deler av sommeren virker også å være klar.

Tålmodige damer

Ferie blir det liten tid til selv om de har fri i ukene. Likevel har de gjerne fri to helger sist i august, dersom noen i bandet skulle få behov for en ferietur eller andre aktiviteter som strekker seg litt mer ut i tid.

-Det er mye takket være utrolig kjekke og snille damer at vi kan holde på i denne bransjen. Særlig sommermånedene juni og juli går jo for det meste med til spilling. Så mens andre par og familier kanskje bruker helgene på båtturer eller grilling, så har jo disse damene karene sine på jobb forteller Brautaseth.

Bakgrunnen til bandet

Bandet som startet opp allerede i 1996 består av en gjeng fra bygda Åmdalen i Ørsta og «gutane» er som følger :

Sindre Aam – vokalArthur Johan Bjørdal – vokal/kassegitar
Rune Brautaseth – kassegitar/vokal
Frank Willy Utgård – gitar
Kim Erik Lillestøl – trommer
Henning Antonsen – steelgitar
Ernst Olav Brune – trekkspill

Vassendgutane har hatt stor suksess som konsertband rundt om i hele vårt langstrakte land. Debutalbumet «Pylse og konjakk» kom ut i 2000 og det store gjennombruddet fikk de med albumet «Ungkar med dobbeltseng» i 2005.

Potetball!

Flere av låtene til Vassendgutane handler for øvrig om god mat og andre kulinariske tema. Brautaset bekrefter da også at hele bandet setter pris på god mat og drikke. Særlig vår sunnmørske spesialitet potetball er noe karene setter stor pris på.

– Det har til og med hendt at vi har ringt til ferga å bestilt ballmiddag, så ja det er ikke tvil om hva som er vår favoritt middag innen kategorien sunnmørsmat.

Om turnèlivet

-Det beste med turnèlivet er selve konsertene og det verste er vel selve reisinga. Heldigvis har vi sluppet unna det som har med krangling og uhygge innad i bandet å gjøre.

Hemmeligheten med det er at vi tar opp temaet med en gang, dersom noe ligger og ulmer eller hvis vi merker at ei konflikt er under oppbygging. Da blir vi ferdige med det før det får utviklet seg til noe alvorlig.  Så tar vi hverandre i hånda når vi har fått renset lufta.

Om populariteten

Tanker om populariteten til bandet har Brautaseth også. Han innrømmer at de ofte har lurt på hvorfor de er så godt likt, ikke bare på bygda men også i byer og urbane strøk.

-Vassendgutane er jo langt fra urbane og fisefine. Vi er jo folk som er oppvokst på gårder og har stått i fjøs og i silo, og så slår vi plutselig an i store byer. Det har vel litt med trender å gjøre. Det er jo flere artister fra Ørsta nå som synger på dialekt og så har vi jo klypa ikke minst.  For eksempel står folk på Rockefeller midt i Oslogryta og synger med på alle sangene våre.

Vi har ei formening om at vi får med oss byfolk ved at vi synger om typer og hendelser som går rett inn hos folk flest,  og at det er mange som kjenner seg igjen i låtene våre. Så  er det lett å henge med å synge til våre sanger. Vi har derfor like god respons i Bergen, Oslo og Trondheim som vi har inne i bygdene her.

 

Annonse