Urban paintball i gammel sildoljefabrikk

0

I det man ankommer den gamle, nedlagte sildoljefabrikken på Ellingsøya blir man møtt av flere gamle bilvrak. Noen av de er ganske rene, men de fleste har fått tydelig gjennomgå og har gule flekker over alt. Det er også satt ut gamle tønner, tanker og paraboler. Her har Bjørn Inge Hansen og Øyvind Johansen utviklet sin hobby. Nå kan alle spille paintball der.

Alt som er på banen ute er gjenbrukte gjenstander.
Annonse
Løviknes kampanje 20 biler

Går man videre i gjennom en tunnel, hvor man kan ha urban paintballspilling, kommer man til et nytt bygg. Og litt videre forbi det gamle huset kommer man til kantina. Der er det rigget opp med biljardbord, fotballspill og TV. Helt ytterst mot havet ligger et bygg som har vært brukt til å produsere fiskemel. I taket henger ei trakt, og under der henger et nett med små baller. De små ballene er også på gulvet. Bjørn Inge og Øyvind jobber sammen med Inger Anne Strand for å samle sammen alle til neste runde med paintball. Rundt omkring er det satt opp blå og gule hinder som man kan gjemme seg bak.

De gamle bilvrakene får gjennomgå.

Stort prosjekt

For Bjørn Inge og Øyvind startet det for 4 år siden. Det var da interessen for paintball ble tent i dem, de brukte skogen like ved den gamle sildoljefabrikken på Ellingsøya. Det er i den gamle fabrikken de nå har bygd en bane som alle kan få bruke. Hele prosjektet har gått ut av egen lomme, og like før jul åpnet de banen.

Bjørn Inge og Øyvind håper folk ønsker å benytte banen.

– Jeg blir ør av å tenke på det. Men det har ikke vært så verst å jobbe med det. vi holdt på med å lage til fra oktober til desember, så åpnet vi like før jul. Vi er i grunn åpen når som helst mellom klokken ti på formiddagen til tolv på kvelden. Banen er for alle, men det er ikke anbefalt til de under 12 år. Oppover er det ingen aldersgrense, sier Bjørn Inge.

Adrenalinkick med paintball

Nå kan man velge å feire bursdag, ha utdrikningslag, la vennegjengen boltre seg, ha teambuilding eller hvis man bare vil kose seg, kan man spille.  En tredjedel av de som spiller på den gamle fabrikken er kvinner.
– Når jenter er her og spiller, så er de litt skeptiske i starten, men etter hvert som de kommer inn i det er det full gass, sier Bjørn Inge.
– Man får et kick av å spille paintball. Samtidig som man skal treffe andre, så skal man gjemme seg for å ikke bli truffet. Det er skikkelig adrenalin, sier Inger Anne.

Det henger mye utstyr klart til bruk i et skur.

Laget for alle

Alt som er brukt til utebanen ute er gjenbruk. De har brukt det som har vært tilgjengelig slik at paintball kan bli gøy. Banen som er laget til inne er opp ei trapp, og det gjør det vanskelig å lage til noe annet der.
– Man får ikke opp så mye her, så det å bruke lokalet til noe annet kan bli vanskelig. Vi har hatt noen innom her siden oppstarten, og håper folk ønsker å benytte seg av banen. Man kan velge om man vil være inne eller ute, og i kantinen kan man ta med seg mat og lage til der. Man bør være minst seks personer for å spille, og man kan være så mange som opp i 40 stykk. Vi er her for alle, avslutter gjengen.

I kantinen kan man ta med seg en matbit og slappe av etter en runde med paintball.

 

Annonse
DEL