Juleølet Vinternatt fra bryggeriet på Hareid fikk topplassering i konkurranse blant 72 varianter av julebrygget. – Det kom som en kjekk og hyggelig overraskelse, sier produksjonssjef Andreas Grimstad.
Det ble en 3. plass på juleølet fra Hareid etter at domerpanelet smakte seg gjennom 72 forskjellige norskbryggede juleøl.
– Det kom ikke som noen overerraskelse på oss, ler Andreas. Vi vet at vi lager godt øl. Det var litt synd at vi ikke lagde mer enn det vi gjorde, for alt er utsolgt.
Uheldig i fjor
Grim og Gryt var uheldig med fjorårets produksjon av juleøl. Ølet ble overkarbonert og bryggeriet valgte å trekke tilbake juleølet. Årets juleøl ble produsert i mai og har ligget på lagring for å på den riktige smaken og fylden.
– I tillegg kommer den hemelige ingrediensen, humrer Andreas. Vi er godt fornøyd med resultatet selv om det betyr lite for denne produksjonen. Men på sikt vil nok flere huske navnet og koble det til anet øl vi lager.
Leter etter investorer
Bryggeriet har ikke lagt skjul på at det er tøffe økonomiske tider. Det er tøff konkurranse på markedet og de har i tillegg hatt produksjonsmessige utfordringer.
– Vi leter etter en eller flere investorer som vil være med oss videre. Det er mange som har tatt kontakt og tilbudt seg å hjelpe for forskjellige områder, men foreløpig har vi ikke kommet i kontakt med noen som er riktig for oss, sier Andreas.
Juleølet er smakt av Aase E. Jacobsen og Julie H. Amundsen, til daglig barsjef på Nedre Foss, men også Aperitifs faste ølsmaker. Testen er gjennomført åpent den 2. og 11. november og omfatter i alt 72 norskbryggede juleøl som enten er i salg gjennom Vinmonopolets bestillingsutvalg eller tilleggsutvalg.