Terje Sporsem gikk helt til topps med en uslåelig smakskombinasjon av tradisjonell sjømat med spennende hollandaise.

Annonse
Gardane langs Storfjorden

– Dette er helt klart det gøyeste jeg har vært med på noen gang!, sier den kjente komikeren til Seoghør.no.

Etter ti uker med matlaging og kokkekunst har programmet nå kåret årets vinner.

– Jeg fikk så sterkt konkurranseinstinkt og jobbet knallhardt, forteller Sporsem til VG.

Derfor smakte torsdagens seier i TV3s «MasterChef» minst like godt som alle rettene 38-åringen har tryllet fram på TV-skjermen de siste ukene.

– Det var så deilig å vinne, så utrolig digg! Jeg hadde tenkt og pustet mat i mange uker, og endelig fikk jeg en forløsning. Da Eyvind Hellstrøm sa navnet mitt, fytti helsike! sier den stolte komikeren.

– Jeg lager i utgangspunktet mat hver dag hjemme. Kona har overlatt hele det ansvaret til meg, og det er jeg veldig godt fornøyd med. Jeg elsker å stå på kjøkkenet.

– Jeg har vokst opp på Sunnmøre hvor det var mye fisk, og lærte hvor utrolig godt det er med sjømat. Det minner meg om bestemor, som var fantastisk flink til å bruke råvarene rett fra havet. Retten var en hyllest til de gode, tradisjonelle råvarene. Samtidig som jeg eksperimenterte med molekylære elementer, forteller 38-åringen, som har skalldyrsbuffet som livrett, sier Terje til Godt.no

Annonse
Indre Bane ny februar 2022