Tennfjord skule best på Lego

0
eMPaTi skal representere nye Ålesund i den skandinaviske finalen i Oslo.

600 elever fra nye Ålesund skapte stor stemning på NMK under First Lego League på NMK, i helgen. Vinnerlaget ble eMPaTi fra Tennfjord skule i Haram som skal representere nye Ålesund i den skandinaviske finalen.

Annonse
Kampanje 20 biler Pilote Løviknes

First Lego League er en teknologi- og kunnskapskonkurranse for barn som innebærer robotkjøring, presentasjoner og markedsføring av prosjektet. Elevene har arbeidet i åtte uker med prosjektet og i finalen presenterte de resultatet. Nederst i saken kan du se opptak av First Lego League.

Årets oppdrag var INTO ORBIT – et oppdrag i verdensrommet. Lagene tok for seg en fysisk eller sosial utfordring som menneskene møter når de utforsker verdensrommet innenfor vårt solsystem i lange perioder, og foreslo en løsning på denne utfordringen.
Lagene viste fram prosjektet sitt gjennom robotkjøring og ble vurderte ut fra teknisk gjennomføring, de presenterte oppdraget sitt for dommere og ble også vurderte ut fra presentasjon, markedsføring og kjerneverdier.

Alle elevene får premier i First Lego League, og det er fokus på selve læringsprosessen og samarbeidet mellom elevene.

Robotprisen

eMPaTi fikk turneringens gjeveste pris fordi dommerne mente de på en entusiastisk måte viste hvor morsomt, tilgjengelig og verdifult teknologi og vitenskap er, og med sin sterke innsats på alle område oppfyller visjonen med First Lego League.

Prisen gikk til laget som totalt sett er sterkest i alle kategoriene. Mens de andre prisene ble vunnet av lag som var best i en bestemt kategori. Det er fem kategorier i tillegg til hovedprisen.

Robotprisen gikk til lagene som kjører finalene på robotbanen. Det ble delt ut pris til 1. og 2. plass. Prisene ble utdelt av viserektor ved NTNU i Ålesund, Annik Magerholm Fet. Gjennom dagen viste disse lagene at de gang på gang har en funksjonell og velprogrammert robot som er i stand til å løse mange oppdrag på årets robotbane.

1. plass: eMPaTi – Tennfjord skule
2. plass: SpaceChips – Spjelkavik barneskole

Teknologiprisen

Teknologiprisen gikk til lagene som presenterte de mest funksjonelle robotene. Det ble delt ut pris til 1. og 2. plass. Prisene ble delt ut av varaordfører i Ålesund, Tore Johan Øvstebø.
Prisen gikk til laget som på flere områder har utviklet en enestående robot. Viktige element er innovativt design, programmering, strategi, pålitelig konstruksjon, funksjonalitet og bruk av gode verktøy for å løse robotoppdragene. Laget ble vurdert ut fra den tekniske presentasjonen. De presenterte konstruksjonen, program og strategi.

Laget «Pluto» fra Brattvåg barneskule vant Teknologiprisen

1. plass: Pluto – Brattvåg barneskule
2. plass: Lyspære – Vatne barneskule

Markedsføringsprisen

Markedsføringsprisen gikk til lagene som på best mulig måte klarte å profilere prosjektet sitt. Det ble delt ut pris til 1. og 2. plass. Prisene ble delt ut av ordfører i Haram, Vebjørn Krogsæter. Prisen gikk til det laget som på en kreativ og god måte klarer å profile sitt lag og sitt prosjekt gjennom et tydelig budskap i utforming av stand og gjennom sin presentasjon.

1. plass: LOCO – Hatlane skole
2. plass: Pluto – Brattvåg barneskule

Prosjektprisen

Prosjektprisen gikk til lagene som har presentert de beste prosjektene. Det ble delt ut pris til 1. og 2. plass. Prisene ble delt ut av ordfører i Skodje, Dag Olav Tennfjord. 1. prisen gikk til det laget som viser at de virkelig fullt ut har forstått temaet. I tillegg må de har forstått de ulike problemstillingene som er knyttet til årets oppdrag. Innovative løsninger er vektlagt og selve presentasjonen er vurdert av dommerne. Det kreative og engasjement var viktige element i tillegg til det faglige.

1. plass: lil einsteins – Blindheim barneskole
2. plass: #LEGOnds – Spjelkavik barneskole

Kjerneverdiprisen

Kjerneverdiprisen gikk til det laget som viser hvordan kjerneverdiene har spilt en viktig rolle i arbeidet med konkurransen. Stikkord er samarbeid, respekt, engasjement, organisering og inkludering. Det ble delt ut en pris og vinnerlaget ble:

Robofriends – Møre barne- og ungdomsskole Skodje.

Ålesund var et av 49 steder i Skandinavia og på Færøyane som arrangerte First Lego League denne dagen. Det var rundt 1700 besøkende på arrangementet og stor stemning da leder i fellesnemnda og ordfører i Ålesund, Eva Vinje Aurdal åpnet det.

First Lego League i Ålesund var et samarbeid mellom nye Ålesund ved Newtonrommet, NMK, NTNU i Ålesund og Sparebanken Møre som både er arrangør og sponsor. Vinnerlaget eMPaTi fikk 10 000 kroner til klassekassen og skolen fikk et klassesett med Lego Mindstorm fra Sparebanken Møre, samt invitasjon til skandinavisk finale i Oslo 1. desember

Annonse
DEL