Symfonisk rock i kordrakt på Parken Kulturhus

0
Horizons Project og Von Dess øver til konsert på Parken Kulturhus. Foto: Pål-Andre Måseidvåg

Lørdag 7.april er det klart for festforestilling på Parken Kulturhus. Symfonisk rock med bandet Horizons Project smelter da sammen i et storslagent arrangement med de førti koristene fra Von Dess.

Annonse
Kampanje 20 biler Pilote Løviknes

De lover klanger fra et tidløst Pink Floyd-univers og ellers sanger fra både reportoaret til Von Dess og Horizons Projects egne låter med kor. Det kommer til å bli mektig og det gledes stort, i følge de involverte fra både band og kor.

Svein Riise, vokalisten i Horizons Project, forteller at bandet hadde luftet ulike ideèr på hvordan de kunne komme seg rundt å spille på nye steder. Ikke minst uten at budsjettet ble alt for stort, etter som de er såpass mange.

Kostbar oppsetning

-En konsert med full pakke, det vil si med lyd,lys og leddvegger koster oss ca.50.000. Dermed dukket ideen om å bruke et lokalt kor opp, som da kunne jobbe med å både trekke nok folk, samt være med å spre musikken på en flott måte.

-Valget falt på Von Dess. Både fordi det er et veldig bra kor og fordi vi har sett dem i lignende prosjekter med stort hell.

I går hadde de sin første og eneste øving sammen med koret, men det er et helt år siden de begynt planleggingen. Håvard Sveås fikk da jobben med å arrangere låtene om til kor forteller Riise.

Mange involverte

Sveås er kirkeorganist og fra Sula. Riise betegner han som et musikalsk geni som er mye brukt og høyt respektert. Rett og slett en kulturpersonlighet som er med på et bredt spekter innen det som har med å sette arrangement til musikkstykker i ulike former.

-Horizons er et prosjekt der musikken er inspirert av landskap og kreftene som finnes både i naturen og i oss selv. De fleste av bandmedlemmene er fra Sula.

Bandet

Medlemmene i Horizons er som følger:

Kim Erik Lillestøl på trommer, Bjørn Helge Lervåg på bass, Pål-Andrè Måseidvåg på gitar,vokal og foto, Jan Gunnar Åkre på tangenter og vokal, Ole-Tommy Blomvik på vokal, Svein Riise på vokal, Roger Hauge på vokal, Jan Ove Ringstad på vokal og gitar og Finn Thorsen på gitar. Peder Otto Dybvik sørger for film og foto.

Det er med altså et prosjekt mer enn et band, noe som jo også fremkommer av navnet. Utover det å ha øvd frem mot lørdagens konsert er de dessuten i gang med innspilling av nye låter. Det forrige albumet «Behind», som da vil kunne høres smakebiter fra på konserten er en temaplate forklarer Svein.

-Platens tema er da i hovedsak naturkreftene her som vi bor og lever, men noen låter går også litt utenom akkurat det.

Koret

Von dess er et dyktig lokalt blandakor med godt humør og mye energi som teller rundt 40-45 medlemmer.

De har også tidligere vært med på oppsetninger der populærartister har vært involvert på scenen. Mange vil nok huske at Von Dess tidligere har fylt Parken Kulturhus med Ingrid Helene Håvik som solist. Hun er vel mest kjent som vokalist i det populære bandet Highasakite og er for øvrig datter av korets dirigent, Solveig Håvik.

Svein Riise forteller at koret fremstår som utrolig profesjonelle og at de har stålkontroll på det de driver med.

-På gårsdagens øving hadde jeg tidvis gåsehud innrømmer han. Og legger til at de selvsagt håper på fullt hus på lørdag. De håper både å treffe gamle kjente og at nye publikummere skal oppdage musikken de formidler.

Annonse