Sunnmørsfirma vil revolusjonere legemiddelindustrien

0

«Arctic Nutrition» er et selskap som har spesialisert seg på bruk av olje fra silderogn til kosttilskudd og har vært i salg her i landet i tre år. Nå jobber selskapet med et produkt de ser for seg kan revulusjonere den farmasøytiske industrien.

Annonse

– Vi ser vi for oss at dette blir en «gamechanger», forteller Hogne Hallaråker i «Arctic Nutrition» i Volda.

Se hvordan sunnmørsfirmaet vil revolusjonere legemiddelproduksjonen

Mens den farmasøytiske industrien veldig ofte baserer seg på syntetisk molekyl, jobber «Arctic Nutrition» med et fettstoff fra silderogn. Dette utvikles nå til medisin mot autoimmune sykdommer.

– Vi er i gang med en stor klinisk studie ved Sykehuset Haukeland i Bergen og Universitetet i Bergen. Der testes dette på 60 psoriasispasienter fram til sommeren. Om dette viser seg å være bra, skal vi over i en fase 3 som går over 30 måneder før vi har et farmasøytisk produkt i markedet.

Vi har en ambisjon om å bli et farmasøytisk selskap og utvikle kanskje den første ingrediensen i Norge fra det marine miljøet som medisin eller legemiddel. Det er en nyhet på verdensbasis, sier Hallaråker. Så ønsker vi å bygge en fabrikk i Hovdebygda som til å begynne med vil kunne sysselsette 10-20 personer.

Annonse
DEL