Spania ubestridt sunnmørsfavoritt

0

Etter en flott sommer som gjorde at mange holdt seg hjemme,  så merkes nå større  pågang av sunnmøringer som vil på ferie. Spesielt er opplevelsesrike langreiser i vinden og øker i antall bestillinger. Spania er fortsatt øverst på listen over de mest bestilte ferieland for sunnmøringer, men Thailand tar stadig innpå.

Annonse

Dessuten oppgir flere enn i fjor at de planlegger en utenlandsreise i vinter. Dette viser Tickets store trendrapport Ticket Collection om vinterens reiser.

– Som en følge av det varme sommerværet valgte mange som vanligvis reiser utenlands i sommerferien å bli hjemme istedenfor. Mange har derfor nå et stort ønske om en utenlandsreise i vinter, og fordi feriekassen fra i sommer kanskje ikke er bunnskrapt slår flere og flere til med en skikkelig langreise i vinter, sier Cathrin Eide, selgerleder Ticket Ålesund.

I følge Tickets Kantar Sifo undersøkelse planlegger mer enn halvparten (54 prosent) å reise utenlands i vinter, noe som er en økning på 9 prosent sammenliknet med vinteren 2016/2017. Til tross for en rekordvarm sommer så planlegger 43 prosent en sol og badeferie der Kanariøyene og Thailand dominerer i antall bestillinger.

En reise til Thailand er populært blant sunnmøringer

I Tickets Kantar Sifo undersøkelse fremkommer det også at reiselysten blant nesten en tredjedel har gått ned som følge av ulike hendelser i verden det siste året. Det er først og fremst vulkanutbrudd og jordskjelv på Bali som har påvirket vår lyst til å reise utenlands.

Den tydeligste trenden er økningen av opplevelsesintensive langreiser. Når mange reisemål frister færre så går for eksempel cruise, rundreiser og safari mot strømmen, og øker i antall bestillinger. Til Sør-Afrika øker bestillingene med 333 prosent denne vinteren, men også til Vietnam, Sri Lanka og California lokker rekordmange nordmenn i vinter.

Turer til Sør-Afrika har økte med over 300 prosent hos reiselystne sunnmøringer. Her fra Cape Town.

Under en stor del av 2018 har trykket på reisebestillingene minsket sammenliknet med 2017. Det er derfor spennende å se at en reisetype går mot trenden og isteden øker i antall bestillinger – reiser der man møter landet og kulturen på en helt annen måte, sier Cathrin Eide.

Et utvalg av mest populære  reisemål  i  vinter for sunnmøringer:

 • Mest populære reisemål: Gran Canaria

Selv med en nedgang i bestillingene så er fortsatt Gran Canaria det mest populære reisemål også denne vinteren. Bangkok på andre plass haler innpå med en økning på 49 %.

 • Vinterens ferieland: Spania

37 prosent av sunnmøringene velger seg Spania i vinter. Landet går tilbake fra i fjor. Thailand følger på andre plass med en økning på 32 %.

 • Vinterens klatrer: Tyrkia

Med en økning på 425 % (små tall i fjor) så klatrer Tyrkia fra 15. til 5. plass på topplisten for mest bestilte reisemål i vinter.

Mange sunnmøringer reiser til London,s elv uten direktefly. Bildet er fra Tower Bridge
 • Vinterens storby: London

Selv med en nedgang i antall bestillinger klatrer London fra 3. til 1. plass på storbylisten for sunnmøringene.

Hit reiser sunnmøringene i vinter

 Ti på topp alle reiser, land

 1. Spania (1)
 2. Thailand (2)
 3. USA (5)
 4. Storbritannia (3)
 5. Tyrkia (15)
 6. Tyskland (8)
 7. Frankrike (6)
 8. Nederland (4)
 9. Vietnam (12)
 10. Filippinene (10)

Ti på topp alle reiser, reisemål

 1. Gran Canaria (1)
 2. Bangkok (2)
 3. London (5)
 4. Phuket (6)
 5. Amsterdam (4)
 6. Antalya (19)
 7. Tenerife (7)
 8. Miami(11)
 9. Paris (8)
 10. Ho Chi Minh City (16)

Ti på topp, Storby

 1. London (1)
 2. Amsterdam (2)
 3. Paris (4)
 4. Nairobi (13)
 5. Manchester (2)
 6. Berlin (6)
 7. Barcelona (5)
 8. Riga (14)
 9. Stockholm (8)
 10. Roma (9)

Ti på topp, sol og bad

 1. Gran Canaria (1)
 2. Bangkok (2)
 3. Phuket (3)
 4. Antalya (11)
 5. Tenerife (4)
 6. Miami (7)
 7. Ho Chi Minh City (10)
 8. Alicante (8)
 9. Krabi (6)
 10. Fort Lauderdale (5)

Kilde: Tickets bookingsstatistikk. Bestillinger til og med 10. november 2018 med avreise 1. november 2018 – 30. april 2019

Annonse
DEL