Aktuell med singel og Norgesturnè

0
Lisa Uhlen slipper ny låt: Foto Ida Charlotte Loriann Toldnæs

Lisa Uhlen fra Larsgården i Ålesund er ute med ny singel. Den slippes 9.mars og feires med Norgesturnè. 31.mars kommer turen til hjembyen og Terminalen, noe hun gleder seg veldig til.

Annonse
Løviknes kampanje 20 biler

Singelen heter «Out With The Old» og er en mørk, dirkete og urban låt, på grensen mellom elektropop og grunge. Den er produsert av Ronny Janssen. Med seg på Norgesturnèen har  hun også med seg et knippe profesjonelle dansere, noe hun mener vil gi et sceneshow som oser av attitude, girlpower og spilleglede.

-På Terminalen kan folk forvente seg helt nytt materiale , bortsett fra de to låtene som jeg tidligere har spilt inn. Jeg har løftet alt til et høyere nivå og vi har produsert nye låter. Sounden er helt fersk og jeg har ansatt dansere som hjelper meg å gi showet en ekstra energi. Det er dessuten jobbet mye med showet for å gi folk en helt spesiell konsertopplevelse.

Opptatt av urettferdighet

Lisa er opptatt av akkurat dette med girlpower og det å ta et oppgjør med gammeldagse holdninger som fører til diskriminering og undertrykkelse. Dette gjenspeiler seg også i den nye låta.

-Det har vært noen sterke oppgjør i det siste. Jeg tenker da på #metoo og #stilleforopptak. Min sang handler jo ikke kun om det, men det har vært med å påvirke . Litt lenger tilbake er det flyktningekrisen som har vist mye urettferdighet og maktmisbruk som jeg føler på i denne forbindelsen.

Lisa arbeider også som profesjonell skuespiller. Hun var derfor med da 250 kvinnelige skuespillere markerte #metoo-kampanjen med å lese historier fra #stilleforopptak for fullsatt sal på Nationalteaterets hovedscene i desember.

De øvrige låtene hennes spenner forøvrig over litt forskjellige temaer.

– Jeg føler at det var den talen. Nå har jeg sagt det jeg ville om akkurat den saken i singelen. Om det dukker opp igjen senere er likevel mulig.Det preget meg som person å være med på dette. Dermed er det naturlig for meg å bidra på min måte.

Skuespiller og musiker

Artistdrømmen starter forøvrig tidlig, med Spicegirls i barndommen. Denne fasinasjonen førte til at hun begynte å synge og etterhvert søkte seg inn på musikklinja på Fagerlia i Ålesund. Et sted under denne prosessen dukket også skuespillerdrømmen opp. I voksen alder flyttet hun til Oslo, hvor hun også er bosatt nå.

-Skuespillerdrømmen var på en måte litt lettere å ta tak i. Man går på en audition og skal levere. Det var litt enklere å gå for. Med musikken må du skrive låter ,velge en stil, produsere og lære deg å bruke musikkprogram. Derfor tok det litt lenger tid før jeg begynte å tak tak i den delen. Likevel handler jo begge deler om formidling og kommunikasjon og det å levere på scenen.

Akkurat nå er musikken på selvkost og film og teater er jobben. Hun er også aktuell i serien «Heimebane», i rollen som Ida. Med tiden håper Lisa at begge deler kan bli noe å leve av. Hun satser derfor  på gode liveshow på turneèen, noe hun selv synes er viktig når hun går på konserter.

Vil du vite mer om Lisa? I videoen svarer hun på ti kjappe om seg selv!

Annonse