Sjekk dette før du reiser. Slik sparer reiseekspertene tusenlapper

0

Januar har tradisjonelt vært reisebestillingsmåned nummer en. Kampanjene både på fly og charter kommer tett og media har mye fokus på ferie. Dette gjør reiseekspertene for å spare tusenlapper på feirereiser.

Annonse

– Vi merker at nordmenn igjen er ivrige etter å bestille reiser. De som satt på gjerde i høst er nå klare for å bestille seg en tur. De første dagene i januar var rolige, men nå har definitivt januartrykket på reisebestillinger kommet og vi opplever kø i butikken, sier Cathrin Eide, Selgerleder Ticket Ålesund.

Slik får du rimeligst charterferie

Med lave flypriser og et fortsatt stort utvalg er den beste tiden å bestille utenlandsreisen nå. Både charter- og flyselskapene har mange kampanjer i januar som gir mulighet for å sikre seg ferie til gode priser. Flyselskapenes priser stiger jo nærmere avreise bestillingen skjer, og charterselskapenes beste hoteller, reisetidspunkt og romløsninger blir tidlig utplukket.

– Muligheten for gode priser gjelder fremfor alt på sommerreiser fordi man kan benytte seg av charter- og flyselskapenes bestill tidlig-rabatter, og man har dessuten god tilgang på de beste avgangene og hotellene. Vi kan ikke stole på at sommeren 2019 blir som sommeren 2018 så da er det på tide å sikre seg ferien til solen allerede nå, sier Cathrin Eide.

I januar bestiller vi alt fra vinterferiereiser og påskereiser til sommerferie og storbyferier. 2019 startet forsiktig, men nå har bestillingene virkelig tatt seg opp. Det viser Ticket Feriereisers bestillinger både i butikk og på nett.

Sjekk prisene dagen før og etter

– Ved å være fleksibel med dato og reisemål kan du spare tusenlapper på reisen din. Lørdager er generelt en populær avreisedag, så sammenlikn med for eksempel å reise på tirsdag istedenfor, anbefaler Eide.

Sammenlign også prisene på ferdigpakkede reiser med å skreddersy egne reiser der fly og hotell settes sammen separat. Bestem deg for hva ferien skal inneholde. Er det først og fremst avslapping på en solseng som gjelder? Blir du lettrastløs og behøver en spennende aktivitet/utflukt i rimelig avstand?

Er du interessert i god mat, vil oppleve den lokale kulturen, eller vil du helst holde deg ved hotellet og få alt behagelig servert? Ved å tenke gjennom hvilkepreferanser du har for ferien så blir det lettere å sortere i det store utvalget av spennende reiser, avslutter Eide.

Annonse
DEL