Samler nye land direkte fra Vigra

0
Inger Grete og Ståle Myklebust har et mål om besøke så mange land som mulig.

Ståle Myklebust har besøkt i sytti land. Målet er hundre. Flere av de direkte fra Vigra og nye direktefly fra Vigra i 2019 er planlagt til Lyon, Edinburgh og Tallin.

Annonse
Løviknes kampanje 20 biler

Fotoalbumene kommer på stuebordet. Inger Grete og Ståle Myklebust forteller om «vanlige» reisemål som London og Mallorca, men også om Andesfjellene, om fossefall i nasjonalparken Agasul i Brasil og møte med langhalsede karen-kvinner i Nord-Thailand som har hodet støttet opp av mengder av messingringer. Og om da de for første gang skulle reise lenger enn med campingvogn i Norge og Sverige, og enda opp i Romania.

– Alle andre plasser var full og reisebyrået hadde bare plasser til Romania. Dette var i 1990, bare et halvår etter at Ceausescu var fjernet. Men vi reiste, med de to jentene våre, og selv om der nesten ikke var noe å spise, så gikk det bra, ler de.

Og de ble ikke skremt. Siden det har de vært på over femti turer, reist flere ganger i året og på både lengre og kortere turer. Noen ganger er det storturer der de er innom flere land og byer som rundt i Sør-Amerika og på rundreise i Sør-Afrika. Andre ganger er det til mer vanlige syden-reisemål, men alltid med avstikkere til omkringliggende byer og reisemål.

Mens de venter blar de i fotoalbum med bilder og postkort, billetter og notater. Slik gjenopplever de reisene og gjør seg klar til nye.

– Vi reiser ikke for å ligge på ei strand. Vi koser oss med å reise rundt, se, oppleve og lære. Og vi møter så mye kjekke folk og har det så kjekt.

Blant de større og lengre turene reiser de også på helgeturer. Med direkteflyene til Berg-Hansen og har fått med seg julemarked både i Krakow og Praha i tillegg til Ljublana og den eneste øya i Slovenia, Bled.

– Dit hadde vi aldri reist om ikke det var opplagt en direktetur dit, og da hadde vi ikke fått oppleve denne fantastisk fine byen.

Mat og kultur

Dei siste åra har Berg-Hansen fraktet omlag et par tusen reisende på helgetur til Europa direkte fra Vigra. Du går inn flydøra på Vigra og går ut igjen og møter en europeisk by som byr på opplevelsesrike møter med kultur og arkitektur, historie og god mat.

– Og gjerne er dette byer som ellers krever mye reisetid og dermed kan være vanskelig å nå i løpet av en helg. Vi ønsker å by folk på nye opplevelser og byer og har dermed hatt med folk på disse direkteflyene og helgeturane til reisemål som Korsika, Ljublana og nå i vår går turen til San Sebastian, forteller salgsleder Randi Tomren Farstad.

I mat- og kulturbyen San Sebastian kan en få med seg alt fra middag i en lukket gastronomisk klubb til besøk på Guggenheimmuseet i Bilbao før avreise.

– Det skal være effektivt, behagelig og med direktefly har en mer tid til selve opplevelsen. Reise og opplegg er gjort klart. Sytalaust, sier mange, men en velger selv hvor mye en vil være med på av skreddersydde opplegg eller om en vil være helt på egenhånd gjennom helgen.

Nye mål for 2019

I september venter Bratislava på nye reisende direkte fra Vigra, og den første adventshelgen kan en reise på julemarked i Berlin. Nyheten for 2019 blir lanseres under årets fritidsmesse, og det som er planlagt er vårtur til Lyon, høsttur til Edinburgh og julemarked i Tallin.

Og det kan kanskje bli nok en tur for Inger Grete og Ståle Myklebust. Ståle er nå pensjonist og er både klar til og har tid til å reise kort og langt, mye og ofte.

Han seilet ute som ung og tjuvstartet jakta på land. Derfor har han nå 70 land mens Inger Grete «bare» har vel 60, og målet hans er 100.

– Vi har reist mye og skal reise mye mer, minst tre turer i året. Kanskje enda mer.

Menes de venter blar de i fotoalbum med bilde og postkort, billetter og notater. Slik gjenopplever de reisene og gjør seg klar til nye.

– Vi leter i alle fall stadig etter nye reisemål og det er utrulig mange plasser vi har lyst til å besøke.

 

 

 

Annonse
DEL