Nytt selskapslokale i Moloveien

0
Kunsten på veggene kan nytes fra mesaninen. Maleriet her er signert Hans Christian Bjerknes.

Ettersom Odd Magne Larsen og Tore Woldseter har bygd om industrilokalene i Moloveien 15 til selskapslokaler av den mer urbane sorten, får dette sjarmerende strøket av byen nå enda et lokale tilgjengelig til festlige formål.

Annonse

De kjøpte lokalene for over et år siden, sammen med sine respektive ektefeller. Damene på eiersiden er Sonja Larsen, gift med Odd Magne Larsen og Margitt Tømmerbakk som er gift med Tore «Toremann» Woldseter.

Tore Woldseter, Sonja Larsen og Odd Magne Larsen

Lokalene som tidligere har huset både sveiseverksted og glassblåserverksted har et rustikt, tøft og urbant preg som skiller seg ut fra de mer trauste forsamlingslokalene som gjerne brukes til slike formål. Høyden under taket er også påfallende og gjør det litt industrielle og urbane utrykket ekstra intenst.

-Det var ikke klart fra begynnelsen av hva lokalene skulle brukes til innrømmer Tore.

Artig detalj er en av kumlokkene i gulvet!

-Vi ønsket å unngå at det ble eksempelvis bilverksted eller lignende virksomhet her og ville følge opp det kulturelle preget som strøket har tilegnet seg etter hvert. Vi ville også det skulle være lys i vinduene om kveldene og at det skulle se triveligere ut enn om det bare var et rent industrilokale.

Det er Woldseter og Larsen selv som har stått for opp-pussinga av lokalet. Tore Woldseter er snekker mens Odd Magne Larsen er rørlegger. Videre har de hatt  god hjelp av Kirsten Weltzin som står bak tegningen av selskapslokalet, samt arkitekten Margarida Pais.

Utsikt og gjenbruk

Det nesten 200 kvm store lokalet er høyt under taket og består av en underetasje samt en mesanin (halvetasje/galleri), med sofagrupper som gir gjestene god oversikt. Både gulvet og det oppsiktsvekkende smijerns-rekkverket oppe på mesaninen er gjenbruk og har tidligere vært en del av restauranthuset Bocca.

-Vi har i stor grad satset på gjenbruk med hensyn til interiøret forteller Odd Magne. Faktisk er mye av det som er her inne ting vi har skaffet oss gratis. Noe er fra Bocca, noe fra postpuben og noe er fra SAS Radison. Kumlokkene som vi har dekorert med er henta på vannverket på kommunen og var også kasserte.

Fasilitetene

Ellers så tar lokalet omkring 80 gjester, muligens noen flere.

-Vi ønsker ikke å sette et høyere antall ettersom noen gjerne vil be om å få inn flere uansett ..Da er det greit å ha litt å gå på konkluderes det.

Fasiliteter ellers er handikapvennlige toaletter, kjøkken med oppvaskmaskin, bar og loungeavdeling samt peis. Videre kan gjestene benytte seg av videokanon m/lerret, et musikkanlegg og WIFI dersom de ønsker det.

-De flotte maleriene på veggen er det for en stor del den lokale kunstneren Hans Christian Bjerknes som står for forteller de to.

Utover selskapslokalene er det også endring av fasaden samt å lage leiligheter i andre deler av bygget, en del av de videre planene de nye eierne har for Moloveien 15.

Link til Moloveien Selskapslokale  A/S finner du her: https://moloveien.no/ 

Annonse
DEL