Ny jobb for Skiri

0

Klubblegenden tar over andrelaget og juniorlaget. – Jeg er veldig glad for at jeg får kombinert jobben som trener for AaFK 2 med toppspillerutviklerrollen i klubben, sier Amund Skiri.

Annonse

Remi Natvik sa tidlig i januar opp sin stilling i Aalesunds Fotballklubb. Nå er det klart at Amund Skiri erstatter stordabuen. Skiri, som i dag er toppspillerutvikler, vil fremdeles jobbe tett opp mot A-laget. Etter at legenden fra Åndalsnes returnerte til klubben før denne sesongen har han fulgt opp spillere mellom 16 og 21 år. Han vil fremdeles fungere i en slik rolle.

En svært engasjert Amund Skiri ser frem til en innholdsrik sesong, både på egne og de unge spillernes vegne

– Først og fremst blir det et utrolig spennende sportslig år for unggutta i AaFK. Et nytt nivå, 3. divisjon, med AaFK 2, G18 Nasjonal og regional serie og forhåpentligvis NM-cup for juniorene. Summen av dette gir flotte muligheter for at vi i juniorgruppa skal utvikle oss sammen.

Personlig er jeg også veldig glad for at jeg får kombinert jobben som trener for AaFK 2 med toppspillerutviklerrollen i klubben. Det gjør at jeg også får jobbe videre med de yngste i A-stallen og hjelpe dem på veien til å bli stabile toppspillere i klubben, sier den sympatiske cupfinalehelten fra 2009.

Han kjenner årets juniorstal svært godt fra sesongen 2018. Mange er med fra i fjor, og et betydelig antall tar til i år steget opp fra guttelaget. Amund omtaler stallen som en sulten, ambisiøs og hardtarbeidende gjeng han selv ivrer for å bli jobbe mer med.

– Vi skal gjøre alt vi kan på hver eneste trening for å forbedre oss. Det er tross alt det vi gjør hver eneste dag som til slutt skal ta oss dit vi ønsker. Som nevnt skal vi delta i spennende juniorserier i år, som garantert vil være god matching for oss. Så vil vi også få med oss en del spillere fra A-stallen i AaFK 2-kampene, og det vet jeg vil gjøre oss til et slagkraftig mannskap. Norsk Tipping-ligaen, det som er 3. divisjon, holder et godt nivået, men det nivået er riktig for mange av våre unge spillere i 2019, sier Amund.

AaFK rekrutterer altså fra egne rekker til jobben som sjef for AaFK 2 og G19-laget. Klubben er likevel på jakt etter en trenerressurs, en person som skal jobbe tett sammen med Amund Skiri.

– Vi er i en god prosess med å få inn en ny person som en permanent løsning sammen med Amund, og håper at dette vil være på plass veldig snart, sier utviklingsleder Øyvind Riise Dalseth.

Annonse
DEL