Nå starter krabbesesongen

0

Med sjømat på grillen får du saftig og spennende mat, og et hav av variasjons-muligheter – bokstavelig talt.

Annonse

Havet er fullt av god fisk og spennende sjømat, som passer perfekt til grilling. De fleste skalldyr kan grilles eller bare varmes på grillen.

– Et godt tips til grillfesten er å legge noen reker og blåskjell på grillen mens du venter på at den skal bli ordentlig varm, sier Sten Robert Tennfjord hos Neptun Fisk. Sunnmøringene er også svært glad i tunfisk, kamskjell, scampi, og hvalbiff på grillen.

Blåskjell og hjerteskjell kan pakkes i folie, sammen med for eksempel urtesmør og hvitløk, og legges rett på grillristen. Ha også fisk i folie; det er godt og enkelt å lykkes med.

Nå kommer krabbene

Nå står også krabbesesongen for døren. Dermed kan krabber og krabbeklør være med på å pynte havets festbord utover sommeren.

– Vi får årets første levering av ferske krabbeklør og fylte krabbeskjell torsdag 9. juni. Samt massevis av fersk kreps, så nå er det mye å glede seg til, sier Tennfjord.

Kombiner med flotte grønlandsreker, kongekrabbe, hjemmelaget majones og aioli og la sommeren starte for alvor, og nyt dagene med deilig sjømat, er oppfordringen fra Sten Robert.

Annonse
DEL