Momentium består av et univers av folk og bedrifter. Nå er de med på etablering av den nye restauranten og kulturhuset Bro. Det er to uker igjen til åpningen av restauranten i hjertet av Ålesund og i byens stolthet – Brosundet.

Annonse
Gardane langs Storfjorden

De siste månedene har flere jobbet på spreng for å få alt på plass, og det har skjedd store forandringer. Midt i lokalet er det lagt inn en trapp, og i begge etasjene blir det servering. Nede blir det fokus på kafé og cocktails, men i etasjen under blir det en litt finere restaurant. Der er fokuset lokalmat.

Det blir et lyst og åpent inngangsparti.

Kystgastronomi og lokalmat

Det er Ronny Kolvik som er kjøkkensjef. Han flytter tilbake til Sunnmøre etter 13 år i Oslo. Der har han vært kjøkkensjef og daglig leder på Arakataka i sju år. Han ønsker å jobbe rundt begrepet kystgastronomi, I følge Store norske leksikon er gastronomi er finere kokekunst og læren om eller kjennskap til den. Han synes også det er viktig å legge vekt på at alle er velkommen innom det som skal bli en casual fine-dining, en finere restaurant som samtidig er avslappende. Det skal være en plass hvor man kan droppe innom, ha møter eller feire bursdag. Det blir en møteplass. Han poengterer at det er en plass for alle.

Ronny Kolvik blir kjøkkensjef på Bro.

Variert meny

Ronny selv er veldig spent på åpningen som skal skje i starten av juni. Varene de kommer til å bruke er lokale sesongvarer fra regionen, og menyen kommer til å endre seg ut i fra det.

Baren er på plass.

– Det blir mye fokus på sunnmørsktradisjon. De som kommer innom skal kjenne igjen det som er på menyen. Det gjelder både innbyggerne her og turistene. De skal få et innblikk i Sunnmøre. Selv om menyen endrer seg. Det er mulig at du en gang er innom og ser en meny, og om du kommer igjen en måned etterpå, så er det en helt ny meny, sier han.

Det gjenstår enda litt arbeid før åpningen om to uker.

Lengtet hjem

Da han fikk melding om at Bro skulle åpne, var han ikke vanskelig å be. Han og familien var klar for å komme hjem. Samboeren er også fra Sunnmøre, og sammen har de to barn.
– Vi lengtet hjem. Det var flere faktorer som spilte inn på at vi valgte å komme hjem igjen, både lengselen og litt andre ting som at vi ville ha større hus. Jeg kjente ikke til gjengen i Momentium fra tidligere, men det var en fin sjanse til å komme hjem, sier han.

Her kommer kjøkkenet.

Han er likte veldig godt konseptet som er utviklet. Det blir i tillegg en fin møteplass og kulturscene.
– Det blir foredrag om forskjellige ting, om det nå skulle være om turer i sunnmørsalpene eller andre små intime foredrag. Nå gleder vi oss veldig til å åpne og ta i mot gjester, sier han.

Innerst i underetasjen er det mulig å leie lokaler til forskjellige anledninger.

Bro er for alle

I tillegg til at Ronny er kjøkkensjef skal Ann-Helen Svinø være daglig leder. Hun kommer fra jobben som fungerende daglig leder på Stortorvets Gjæstgiveri i Oslo. Fredrik Sjöberg er assisterende barsjef. de siste årene har han jobber som bar- og restaurantsjef på Maki. Synnøve Sandnes er arrangementsansvarlig. Hun er i tillegg leder for Terminalen Byscene og artistansvarlig på alle festivalene til Momentium.

Toalettene i underetasjen friskes opp.

Det er Joakim Hoff som skal være restaurantsjef. Han er utdannet kokk og vinkelner, og har vært i bransjen i over 20 år. Blant annet har han vært restaurantsjef og vinansvarlig på Grand Hotel i Oslo.  Øystein Oksnes blir barsjef. Han har jobbet som barsjef på Terminalen Byscene og fikk nylig 4.plass i NM i bartending.

Det er satt inn ei trapp midt i lokalet.

 

Det er flott utsikt utover Brosundet fra Bro.
Annonse
Indre Bane ny februar 2022