Aurora fra Sunnmøre skal lære av David Copperfield

0

Aurora og faren Tito har vært mye i vinden det siste året. Spesielt etter at de kom seg til semifinalen i Norske talenter har det vært mye blest rundt dem. Nå har Aurora fått tildelt Ålesund kommunes kulturstipend på 10.000,- og skal lage eget show til barna. Denne uka skal hun spørre David Copperfield om tips.

Annonse
Kampanje 20 biler Pilote Løviknes

Kulturstipendet deles innen for rammene av budsjettet til Ålesund kommune, og kan gis ut til ledere og utøvere innen kulturområdet. Det er ikke mange innenfor trylling som har mottatt dette stipendet noen sinne.

Magi for de minste

Midlene har hun tenkt til å utvikle sitt eget show helt alene. Showet blir å være tilpasset de minste barna, noe Aurora synes er veldig morsomt.
– Nå som jeg skal lage show for de minste barna, så må jeg tilpasse meg det de liker. Samtidig skal det være gøy for de litt eldre barna. Jeg ser for meg at det blir en del ting som forsvinner og dukker opp igjen. Jeg pleier å se etter hva vi har av utstyr, så ser jeg pappa gjøre det, før jeg prøver meg selv med min egen vrio på trikset. Det er nok slik jeg blir å gjøre det nå også, avslører den unge, magiske artisten.

Aurora møter kongen av magi

Det er helt åpenbart at Tito selv er stolt over sin datter. Han har sett henne utvikle seg fra ei usikker 6 år gammel jente, til ei som ikke viser et snev av nervøsitet for å stå på ei scene.
– Jeg ble veldig glad for at hun fikk kulturstipendet. Jeg tror nok ikke det er mange i hennes fag som har mottatt det. Det er flott å se at kulturseksjonen i Ålesund kommune har sett utviklingen og det potensial som Aurora har som artist. Hvert et øre vi har brukt på henne har vært verdt det, mener pappa Tito.

Denne uka reiser Aurora over vannet, der hun skal møte kongen av magi, David Copperfield. Der har hun mulighet til å lære enda mer, og ta med seg erfaringer og triks tilbake til Sunnmøre.
– Jeg skal spørre om mye forskjellig, men kan ikke avsløre alt for mye. Da blir det ikke noe spennende for publikum. Jeg synes det er veldig gøy å trylle for andre, og spesielt når publikum er engasjert i det jeg holder på med på scenen, sier hun.

Nytt show med pappa

Vanligvis har Miss Aurora blitt sett sammen med sin pappa Tito. Hun har deltatt på flere av hans show, og de opptrådte på Norske Talenter sammen. Til høsten er de klare for sitt nye show, «Pappsen og meg», sammen. Men det er Aurora som får den mest hektiske sommeren, hun skal nemlig stelle i stand til to show.

– Hun har det mer hektisk enn meg, seier Tito. Han er spent på det neste showet, og spesielt etter de gode tilbakemeldingene de fikk på sitt førre show. Der gjorde Aurora også et nummer alene for første gang. Hun danset med blomster, og var plutselig svevende over publikum. Om det er noe slikt vi kan vente oss framover, er det mye sannsynlig at Aurora kan leve av å lure.

Ble veldig glad

Midlene hun fikk går til å utvikle seg selv som artist og magiker på scene. Noe av det Aurora synes er morsomt, men også mest utfordrende er å tilpasse seg et ungt publikum.
– Pappa er litt eldre enn meg, så det er enklere for han å tilpasse seg små eller eldre barn. Jeg ønsker å lage et show som retter seg mot de minste barna på fire til åtte år. Jeg ble veldig glad da jeg hørte at jeg fikk kulturstipendet. Jeg trodde ikke på det før jeg dro innom pappa, da fikk jeg se det selv, og innså at det faktisk var sant, sier Aurora. Selv tror hun det blir rart å ikke stå sammen med sin far på scenen, samtidig tror hun at det skal gå veldig fint.

Annonse
DEL