Tuktet svenskene på hjemmebane.

Annonse
Gardane langs Storfjorden

Svensk mesteskap i Norge

I helgen gikk andre runde av det svenske mesterskapet i V8 Thunder Car av stabelen på Rudskogen Motorsenter, og Marius Nakken fra NAF Motorsport Ålesund brukte anledningen til å teste foran løpet som skal gå om 2 uker i den Danske og Norske serien han kjører i, samtidig for å finne styrkeforholdet til førerne i den Svenske klassen

Dette var første gang svenskene besøkte Rudskogen Motorsenter. På banen som er norges nasjonalanlegg har Marius flere gode resultater å se tilbake på. Senest i fjor høst kjørte Nakken inn til en fin 2. plass i DTC, mot de danske elitesjåførene på denne banen

Rudskogen kan ses på som hjemmebane for Nakken, og dette viste han tydelig under treningsomgangene der han var desidert raskest av alle.

Disket på gunn av bilvask

Under tidskvalifiseringen ble Marius diskvalifisert, da bilen ble vasket 5 min før Park Ferme tiden var gått ut. Etter diskvalifikasjon under tidskjørigen, måtte Marius starte bakerst i feltet. Han kjørte seg på mesterlig vis helt fra 16. starspor og opp til 6. plass i løpet av finalen.

Startposisjonen i finale 2 bestemmes av de tidene man oppnår i finale 1. Marius hadde 3. tid til tross for at han kjørte seg oppover i feltet. Han startet derfor som nr. 3, rett bak teamkollega Sebastian Aarvik. Marius kom ut som nr. 4 i starten. Han og de tre foran kjørte fra resten av feltet. Nakken kom seg aldri forbi den svenske toppsjåføren Alx Danielson, og kjørte i mål som nr. 4. Det skal sies at Nakken hadde bedre fart enn de foran, og satte også løpets raskeste rundetid, men ville ikke ofre for mye for å komme seg forbi, i og med at han og teamet så på løpet mest som en test til løpet som går om to uker.

I toppskiktet

Etter en lang løpshelg fikk Marius og teamkompisen vist at de ligger i det absolutte toppskiktet i Skandinavia. Med raskeste rundetid flere ganger i løpet av helgen, og ikke minst den fantastiske opphentingen helt fra bakerste startspor og opp til 6. plass.

Neste løp går altså på samme bane den 20-22/6. Da er det danskene som kommer på besøk. Dette løpet er langt viktigere, hvor det også viktig å få med seg poeng i sammendraget. Etter en hel helg med testing av oppsett og forberedelser, har Nakken nå et lite forsprang som han håper å dra nytte av dette løpet.