Lever husbåtdrømmen

0

Jens Stangeland og samboeren levde sitt vanlige liv med hus, bil og campingvogn. Så ble Jens syk, og kjente på det at hvis han ville leve drømmen, så måtte han bare gjøre det. Dermed solgte de hver rubbel og bit, og kjøpte seg båt. Der lever de nå, og kunne ikke hatt det bedre.

Annonse
Kampanje 20 biler Pilote Løviknes

 

Drømmen om båt sto sterkt hos begge. De angrer ikke et sekund på at de satset på sin felles drøm. De trenger ikke noe mer. Selv sier han det så fint at han solgte alt, og startet et nytt liv med alt nytt. Alt ble byttet ut, bortsett fra kjerringa. Så ble det båt til slutt, etter 20 år med drømmen.

Homlå, humle og Bombus

Nå lever de sammen på Bombus, som er et latinsk ord for humle. I utgangspunktet ville de kalle båten for Homlå, men de falt bort i fra det, med tanke på at de færreste i Europa kan si det og skjønner det. Men på utsiden av båten, kan man raskt se at det er ei humle, med brune og gule striper.

– Det er lett for alle og si, og ingen blir støtt av det. Fargene på båten gjenspeiler det, med gule og brune striper. Da vi kom over ordet Bombus, så fant vi fort ut av at det blir navnet, forklarer Jens.

Drømmen om båt

Tilbakemeldingene de har fått har vært utelukkende positive. Han synes det er synd at ikke flere tør å satse på drømmen sin.

– Ikke alle kan ha samme drøm, men jeg tror veldig mange drømmer om båt. De færreste tør å satse, noe som er synd. Det er ikke mye vedlikehold og maling som skal til her, slik som det er med ei hytte. For oss blir det bare bedre og bedre å bo som dette. Vi har heller ikke fått noen negative tilbakemeldinger. Ved å leve på denne måten, så kan man bare flytte seg om man ikke liker naboen, sier han med smilende øyne.

Designet alt selv

Båten fikk de fra Polen, og alt har de tegna selv, bortsett fra skroget. Båten er helt ny, og både layout og fargevalget står de for selv.

– Jeg synes det ble litt tamt i fargene, så jeg satte inn noen stoler i sterke farger. Samboeren min var litt skeptisk, men nå er hun med på det.  Det er som ei normal leilighet. Vi har stue, kjøkken, to soverom og to bad. Her har vi også termostat i alle rom,  og varme i gulvene.

Det er akkurat som ei normal leilighet. Vi trenger ikke TV heller, for det får vi gjennom utsikten her, mener Jens. Før de flyttet inn i båten var han bekymret for plassmangel, men han har i ettertid sett at det egentlig er lite man trenger, og nå sliter han med å fylle all plassen de har.

 

Lever livet på sjøen

På Sunnmøre er de glad i å dra med båten til Fosnavåg og Ulsteinvik. Jens har vokst opp på sistnevnte plass.

– Men det vi liker aller best er å ligge på sjøen og putre med båten. Man får et helt annet perspektiv fra en båt. Det er så mye flott natur. Vi i Norge er svært privilegert når det kommer til skjærgårder. Vi snur stolene og kjører på autopilot med fem knop. Da kan vi drive medvasking og matlaging samtidig. Vi må selvsagt følge med hele tiden, for det er trafikkregler på sjøen også. Så må vi også tenke litt når det er en del sjø, så det blir mye sjekking av værmelding her, sier han.

Annonse
DEL