Lek og moro hele helgen

0

Etter en regn- og stormfull høst, kommer høydepunktet som så mange barn har gledet seg til. Nå er det klart for Lekivalen i Sparebanken Møre Arena igjen.

Annonse

Helgen 27.- 28. oktober er dedikert til barna. I motsetning til andre festivaler som satser mest på musikk, er Lekivalen nemlig en «opplevelsesfestival» bygd opp rundt idrett, kultur, lek, moro, læring og underholdning.

Et mangfold av fritidsaktiviteter, idrettsorganisasjoner og kulturinstitusjoner viser seg frem og lar barna prøve, lære, mestre og leke seg frem til spennende fritidsaktiviteter. Lekivalen er et positivt sted for å få teste ut nye aktiviteter og tilrettelegger for en aktiv og sosial hverdag. Terskelen for å prøve er lav noe som bidrar til at barna finner nye fritidsinteresser nettopp på Lekivalen.

I år er bla disse aktivitetene representert; dans, sjakk, bueskyting, badminton, svømming, orientering, speiding, taekwon-Do, folkemusikk og folkedans, drill og klatring.

10.000 kroner til den mest engasjerende standen

Samarbeidspartner Sparebanken Møre deler også ut hele 10.000,- til den idretts- eller kulturorganisasjonen som har den mest inkluderende og engasjerende standen.

Med trekkplastre som Emma og Dinaye er det også mange barn og voksne som kommer til å innta plassene foran scenen. Mange kjenner nok igjen sangen «Fått deg på hjernen» som har gått som en farsott i sommer. Bak låten finner vi 10 år gamle Emma. Hun er lillesøstera til Marcus & Martins og har samme talent, sjarm og energi som brødrene.

Dinaye sjarmerte hele Norge i senk med deltagelse i MGP jr i 2016. Låten «Sterk og rå» har gitt henne status som et av de mest lovende talentene i Norge. Hun har en sterk scenetilværelse og en imponerende sangstemme. Siden deltagelsen i MGP jr har hun utgitt flere låter og også deltatt i MGP som danser. Vi gleder oss til å se henne showe i Ålesund.
Vitenshow Teknisk Museum kommer til Lekivalen med vitenshow. Her blir det vist frem morsomme, lærerike og underholdende eksperimenter. Det blir både flammer, knall og overraskelser når vitenskapen inntar scenen.

I tillegg til alt dette byr Lekivalen bla på trylleskole med Tito Magic, dyra fra Hakallegarden, minitivoli, foreldreparkering med OBOS, bilutstilling, Tares aktivitetsløp, puslespill, lydvogn og aktiviteter med Obs Ålesund.

Tegnekonkuranse

Tegnekonkurranse I forkant av Lekivalen inviterer festivalen og samarbeidspartner OBOS til kunstkonkurranse med tema «Fremtidens Hus». Lekivalen øsker seg mange flotte bilder og kollasjer som illustrerer hvordan vi kommer til å bo i fremtiden. Hvordan ser husene våre ut om 100 år? Hvordan lever og leker vi i fremtidens hus? Hva er viktig for barna i fremtiden? Barna kan bruke de materialene de ønsker og levere inn kunstverker i alle størrelser.

Vinnerverkene vises frem i en egen pop-up utstilling hos KHÅK i Ålesund sentrum. I tillegg vil 100 kunstverk stilles ut på Lekivalen. Kunstverkene kan sendes og leveres til Sparebanken Møre Arena eller Ålesund bibliotek og Spjelkavik Filial. Flotte premier deles selvsagt ut til vinnerbidragene. Lekivalen håper på mange flotte bidrag.

Annonse
DEL