Kristoffer Hay og Tega George signerte for AaFK

0
Tega George, Bjørn Erik Melland og Kristoffer Hay

To ferske fjes blir å se under AaFKs oppkjøring til sesongstart, en midtstopper på 194 cm og en rask vingback føyer seg inn i 2019-stallen. Begge spillerne har signert en toårs-kontrakt med ålesundsklubben.

Annonse
Kampanje 20 biler Pilote Løviknes

20 år gamle Kristoffer Hay er en 194 centimeter høy midtstopper som denne sesongen har spilt på utlån i Tromsdalen, der han noterte seg for 22 kamper i OBOS-ligaen. Han har også kamper for Vålerenga 2 i PostNord-ligaen på CV-en. Hovedstadsklubben hentet ham fra Hønefoss sommeren 2016. Nå går veien til Sunnmøre.

– Kristoffer er en fysisk sterk stopper med gode holdninger. Han er treningsvillig, lærevillig og har spilt i et lag som liker å spille seg ut bakfra. Han har gode grunnleggende ferdigheter, og nå skal vi prøve å spisse de ferdighetene i en litt større klubb. Han vil få fine utfordringer her, og gode muligheter til å utvikle seg, forteller Lars Bohinen. AaFK-treneren prøvde å hente stopperen til Sandefjord da han var trener i hvalfangerbyen.

– Vålerengas tiltrekningskraft ble for sterk da. Nå har han fått litt mer hår på brystet, så jeg tenker at dette er det riktige tidspunktet for oss å hente ham hit. Målet mitt er å øke konkurransen på stopperplassene i år, og Kristoffer er perfekt i så måte, forklarer Lars.

Midtstopperen har kamper for det norske G18-landslaget. I november ble han kalt opp i U21-landslagets tropp til kampen mot Tyrkia.

22 år gamle Tega George kommer fra Kjelsås. Unggutten viste seg fram for Lars Bohinen på treninger i november. Der overbeviste Tega George såpass at han nå blir å se i oransje og blått.

– Tega George er en dynamisk back/vingback med stor løpsstyrke. Han har bra fart og er god defensivt en mot en. Han har også spennende ferdigheter offensivt, noe vi ønsker å utvikle videre. Han kommer fra nivå tre, men vi mener at han gode forutsetninger til å bli en eliteseriespiller. Men først skal han få ta topp OBOS-liganivå, forteller hovedtrener Lars Bohinen, som har sett Tega både i kamp og på AaFK-treninger.

– Tega er en lærevillig, ydmyk person, men samtidig ambisiøs og utålmodig. Det er en bra kombinasjon, slår Lars fast.

Spilleren flyttet til Norge som 15-åring og ble en del av Vålerengas ungdomsakademi. Han fikk kamper for Vålerenga 2 før han tok turen til Grorud. Der ble han i to sesonger før veien gikk videre til Kjelsås i forkant av denne sesongen.

Annonse
DEL