God kjøring på vanskelig bane i for Marius Nakken.

Annonse
Se TV direkte

For andre å på rad avviklet DTC- klassen mesterskapsavdeling i Århus sine gater. Marius Nakken fra NAF Motorsport Ålesund ble klar til start etter kjempesmell og krasj under første løp på Jyllandsringen i Danmark. Det ble en fantastisk helg der han kjørte inn til en meget respektabel 4. plass i finalen

”Classic Race Aarhus” – gateløpet rundt den idylliske Mindeparken. Fantastisk vær, rundt 32 000 tilskuere og en fantastisk bane, alt lå til rette til en fantastisk motorsport helg i Danmark, noe som det også ble.

En vill opplevelse

Dette er det eneste gateløpet i årets mesterskap, og det er et meget spesielt løp. Her er det nemlig ikke plass til feiltagelser av noe slag. Det gjelder å være 100 % konsentrert så man ikke treffer betongklosser eller dekkbarrierer, som avgrenser den 2,6 kilometer lange banen.

Man oppnår hastigheter rett under 250 km/t i trange bygater. Med andre ord en helt vill opplevelse.

Dette ble det femte året på rad hvor byløpet i Aarhus har blitt en kjempesuksess takket være de enestående historiske racerbilene, krydret med de beste gjesteklasser, formel 1 og Le Mans-biler som toppen av kransekaken. Alt sammen avvikles på en bane som er det nærmeste man kan komme Monaco på våre breddegrader.

Det nærmeste man kommer Monaco

Banen har en lagside med glitrende hav på den ene siden, og millionvillaer på den andre. Trærne henger over banen og danner en tunnel over racerbilene.

Alt er organisert rundt den kjente Mindeparken som ligger i gåavstand fra sentrum. Løpet byr på en fantastisk motorsportopplevelse for både motorsportinteresserte, familier og sponsorer.

Lite tid til trening

Med bare en trening før tidskvalifiseringen som skulle gå på lørdag, var det viktig å få en god treningsomgang på fredag. Men bare etter noen runder krasjet en av bilene rett igjennom dekkbariærene, og treningen ble da avsluttet.

Dette resulterte i at Nakken og de andre gikk rett til tidskval uten noe god trening. Nakken gjennomførte derfor en dårlig tidskvalifiseringen hvor han ble nr. 7.

Kjørte seg opp i løpet

Han startet da som nr. 7 i innledende omgang nr. 1. Marius var klar på at han hadde en oppgave, nemlig å komme seg så langt oppover i feltet som mulig, noe som nesten er umulig på den trange bybanen.

Men Nakken gjorde sakene sine bra, og kjørte seg oppover i feltet, og inn til en meget fin 4. plass.

I innledende omgang nr. 2 startet de etter resultatet i første innledende.
Marius kjørte seg rett opp på 3. plass, bak Jan Magnussen og Casper Elgaard, med John Nielsen like bak.

Halvveis ut i omgangen kom sikkerhetsbilen ut på banen, grunnet en krasj lenger bak i feltet, og de kjørte i mål bak denne. Resultatet ble altså en fantastisk 3. plass, selv om Marius følte at han hadde bedre fart enn nr. 2, Casper Elgaard.

Til finalen ble resultatet fra de 2 innledende omgangene slått sammen, og Marius startet derfor i 4. startspor.

Han holdt plassen gjennom første sving, han prøvde flere ganger å komme forbi John Nielsen i løpet av finalen, men lyktes ikke, selv om han hadde bedre fart. Det ble derfor en meget respektabel 4. Plass bak Jan Magnussen, Casper Elgaard og John Nielsen.

Jobber seg opp i sammendraget

Marius ligger nå på 6. plass i DTC-sammendraget, etter å ha vært nede helt på 11. plass etter en uheldig start under første løp.

Nå er han på vei opp igjen, og har ingen planer om å ligge på 6. plass etter neste løp. Nå er det kun sier som er i fokus!

Nå er de to første løpene over, og kanskje de to vanskeligste for Nakken sin del. Neste løp er ”hjemmebane”, og kjøres på Rudskogen i Norge. Her stiller Nakken mer selvsikker enn noen gang.