John John Bruseth er tilbake i politikken

0

Fylkestingrepresentant John John Bruseth som meldte seg ut av MDG etter trussler om ekskludering hvis han stemte Ja for Nordøyveien, er nå tilbake som medlem i sitt gamle parti, Pensjonistpartiet, hvor han i årene som kommer vil kjempe for de eldres og pleietrengendes rettigteher, og jobbe for å bedre hevrdagen for de svakeste i samfunnet.

Annonse
Kampanje 20 biler Pilote Løviknes

– Dette er noe jeg har brent for i hele mitt liv. Som 25 åring var jeg med i oppstarten av Pensjonistparitet sentralt. I Møre og Romsdal etablerte jeg partiet i 1989, og startet i Ålesund i 1991. Jeg var blant de øverste på listen for Storingsvalget i 1993 – var tenkt som  førsteplass, men vi flyttet meg ned fordi det ble ment at jeg var for ung og dermed ville det kunne slå ut negativt. Ikke godt å si. Men nå er jeg i allfall blitt voksen nok til å få kjempe for de eldre uten at slike hindringer skal ligge i veien, sier Bruseth.

– Jeg har jo i en årrekke spilt og underholdt på aldershjem- og omsorgssenter, og det er noe av det mest givende jeg gjør, ved siden av å være på Zanzibar hvor jeg driver store prosjekt for kvinner, barn og eldre

– Jeg har kjempet for miljø og klima i over 18 år nå. Først gjennom Arctic Queen prosjektet, og så 350.org, og så i snart 10 av de gjennom MDG, og de 4 siste som folkevalgt. Nå føler jeg at tiden er riktig for et combeback i partiet jeg var med på å starte – og tar jeg ikke feil så vil jeg være en av de i partiet som har lengst fartstid der – i allefall om du tenker fra første dag til nå, 33 år.

– Så nå gleder jeg meg bare til å starte en valgkamp for Pensjonistpartiet i Møre og Romsdal, og til å få satt de eldres situasjon skikkelig på dagsorden, det skal bli meg en virkelig stor fornøyelse. Og om bare noen få prosenter av de som regnes som eldre, eller de som blir eldre om bare noen få år stemmer på oss vil neste valg, vil vi få stor innflytelse i kommuner og i Fylket, avslutter John John.

Annonse
DEL