Momentium-fotograf til topps

0

Det er ikke hver dag man blir nominert til å bli «Årets musikkfotograf». Det er heller ikke hver dag man vinner. Det gjorde Johannes Lovund fra Giske kommune, som er sjefsfotograf for Momentium. Ikke nok med det, han vant to år på rad.

Annonse
Løviknes kampanje 20 biler

Det begynte omtrent da Johannes var 14 år, og hans far kjøpte seg et speilreflekskamera. Det fikk han låne, og begynte å prøve seg på landskapsbilder. Det hele utviklet seg sammen med interessen. Da Johannes var 16 år fikk han sitt første betalte oppdrag.

Inngikk samarbeid

Etter hvert ble det mer konsertbilder. Han hadde en skoleoppgave der han lagde en dokumentar om Ocean Sound Recording, en av de største studioene i Norge. Der har store artister som A-ha, Moddi og Astrid S spilt inn musikk. Samarbeidet Johannes hadde med studioet og Momentium fortsatte etter skoleoppgaven.
– Da jeg gikk ut av videregående skole, gikk jeg inn kontorlokalene til Momentium på Øygardshavna. Via dem tok jeg bilder og  filmer for festivalene de arrangerte, sier den unge fotografen.

I dag er Kygo hans faste oppdragsgiver, og Johannes reiser ofte med Kygo på flere turneer.
– Det var også via en av Momentiums festivaler jeg møtte Kygo, min nå faste oppdragsgiver. Uten samarbeidet med Momentium hadde jeg nok ikke vært der jeg er i dag, så jeg er veldig takknemlig for at de valgte å satse på meg, sier Johannes.

Mange oppdrag

Akkurat nå har han nylig kommet tilbake etter å ha vært med Kygo på en europaturne. Han skal ha et lite opphold i Norge, før turen går videre til Sør Amerika og Sri Lanka innen påske.
– Etter det drar jeg tilbake til Los Angeles og blir der noen måneder før festivalsesongen og Ibiza-oppholdet begynner. Jeg er ansvarlig for nesten alt innhold som Kygo publiserer. Det betyr alle konsertbilder, livsstilbilder, pressebilder, grafiske element, og ting som trykkes, promoteringsvideoer og også litt musikkvideoer etter hvert, forklarer han. I tillegg jobber han med kampanjer og strategier, litt som er reklamebyrå og produksjonsbyrå.

Vant to ganger

Nå har han bygd seg opp til et nivå som mange fotografer drømmer om å komme til. Resultatet har blitt nominasjon i ei kåring ingen skandinaviske fotografer har vært nominert til. Ikke bare det, han vant alt. Han ble kåret til «Årets musikkfotograf».
–  Når jeg ble nominert første gangen syntes jeg det var helt surrealistisk. Det var ingen andre fra Skandinavia som hadde blitt nominert og det var veldig overraskende å vinne, mener han.
 
Så skjedde det igjen. Han ble på nytt nominert. Også denne gangen vant han.
– At jeg skulle vinne to år på rad var utenkelig for min del. Spesielt med tanke på nivået til de andre nominerte. Jeg er utrolig takknemlig for alle som har stemt. Planen min fremover er å fortsette med det jeg driver med. I tillegg har jeg andre prosjekter på gang. Jeg trives med jobben min, og får stadig større ansvar. Jobben innebærer veldig mye mer enn hva som er synlig utad, og jeg er veldig fornøyd med tingenes tilstand, avslutter han, før han må springe videre til et møte.

 

Annonse
DEL