Izunna til AaFK

0
Foto: AAFK.NO

På overgangsvinduets siste dag hentet AaFK den nigerianske midtbanespilleren Izunna Uzochukwu. 28-åringen med en fortid i Danmark, Russland og Kina venter kun på arbeidstillatelsen, så lover han å gi jernet for sin nye klubb.

Annonse

Tidligere har han spilt i FC Midtjylland, Amkar Perm, Odense og Meizhou Hakka, skriver klubben i en pressemelding.

– Det vil ta et par-tre uker før arbeidstillatelsen er klar, tror jeg. Alt annet er ordnet, og jeg ser frem til å trene sammen med mine nye lagkamerater umiddelbart, sier nigerianeren, som beskriver seg selv som en spiller som liker å være mye i kontakt med lærkula.
Han er en balanserende midtbanetype som gjerne styrer spillet, men får han muligheten til å fyre løs mot mål er han ikke vond å be.

– Seiersmålet mot Start var veldig flott, sier han om Pape Habib Gueyes perlescoring i første serierunde. – Jeg er nok ikke en typisk målscorer selv, men kommer jeg i en god posisjon er jeg ikke redd for å skyte. Jeg er god på skudd fra distanse, og kan nok bidra med fire-fem mål i løpet av en sesong, sier spilleren, som i utgangspunktet er en balanserende sentral midtbanespiller med minst like mange defensive oppgaver som offensive.

På spørsmål om hvilken type han er utenfor gressteppet, beskriver han seg selv som stille og rolig, men med mye humør og humor.

– Jeg kan slå til med en vits eller to, og kan få frem latteren hos folk. Jeg vil at alle skal være glade, og prøver hele tiden å bidra til at det er god atmosfære i garderoben, forteller han med et stort smil.

Smilte gjorde han også da han fikk se Color Line Stadion. Han har vært her før, spilt kamper og vunnet. For ti år siden var han nemlig på besøk for første gang – med akademiet til FC Midtjylland for å delta under Color Line Cup. Det endte med turneringsseier to år på rad. Nå ser han frem til flere triumfer i Sunnmøres storstue.

– Jeg er en ambisiøs spiller, og både AaFK og jeg ønsker å spille på det høyeste nivået i Norge. Jeg gleder meg til å komme i gang, og forhåpentligvis kan vi nå målet om opprykk sammen, og det skal vi klare. Vi skal legge ned en god innsats, både vi som er en del av laget, men også de som er i og rundt klubben. Vi kan oppnå det vi vil, både som lag og individuelt, mener han bestemt.

Annonse
DEL