Hvalene ga Roger en unik naturopplevelse

0

Vanligvis pleier Roger Uggedal å ta seg en tur med kajaken sammen med andre. Denne ene gangen han bestemte seg for å ta seg en avslappende tur alene, fikk han seg litt av en naturopplevelse. Videoen han har delt av opplevelsen har tatt helt av.

Annonse
Kampanje 20 biler Pilote Løviknes

 

 

Det hele skjedde da han var på tur tilbake til land. Normalt sett padler de flere sammen, men han denne gangen tok han seg en tur alene. Da han kom utenfor den oksebåsen, som kan ses fra Valderøy, så han tilfeldigvis noen spekkhoggere et lite stykke unna han. Da skjønte han at han måtte ta fram kamera for å fange det på film. Det var da han fikk seg en naturopplevelse.

Nervøsitet og ærefrykt

Plutselig var han midt oppi det. Han var midt i matfatet i rundt en halvtime.
–  De var opptatte med å spise. Det er intelligente dyr, og jeg visste at de var uinteressert i menneseker, og ikke ser på oss som byttedyr. Jeg var mest nervøs for om de skulle velte kajakken. Jeg synes det var veldig spennende. Jeg kjente på ærefrykten, for det er store, mektige dyr. Jeg har sett nise mange ganger, men ikke spekkhogger. Hvis man får muligheten til å oppleve noe slikt, uten å forstyrre dem, så er det rått. Det er en naturopplevelse, mener han.

Selv har han aldri vært på organisert kvalsafari, men man kan vel trygt si at han fikk det nå, og det på så nært hold som overhodet mulig. Det ble litt av en naturopplevelse.
–  Det var stille og fint, det var fine værforhold for å få hele opplevelsen. Det dumme var bare at jeg ble fri for batteri på telefonen. Vi får stadig vekk flotte naturopplevelser på kajakkturer. Vi ser mye havørn, sel og oter, og da prøver man å ta noen fine bilder. Så da tenkte jeg at jeg måtte gjøre det samme da jeg kom midt i mellom alle spekkhoggerne, og var på så nært hold, forteller Uggedal.

Mye respons på film

Filmen han tok av naturopplevelsen ble delt på VG. Responsen har ikke latt vente på seg, og flere ønsker å dele sine opplevelser med Uggedal.
– Det har vært mye respons, og bare positive tilbakemeldinger. Folk synes det er veldig morsomt. Noen har ringt og fortalt at de selv har vært på kjøretur, men måtte stoppe opp fordi de så hvaler. Det er veldig morsomt at folk vil fortelle meg om sine opplevelser, mener han.

Han anbefaler alle å prøve seg på kajak, for naturopplevelsene står i kø.
Jeg synes det var veldig spennende. Jeg kjente på ærefrykten, for det er store, mektige dyr. Jeg har sett nise mange ganger, men ikke spekkhogger.  Vi har ei gruppe på Facebook for kajakpadling i Giske kommune. Vi er ofte på tur sammen. Det anbefales veldig. Det er som balsam for sjela, og spesielt for de som har sittestillende jobber, så er det en fin måte å komme seg ut på, avslutter han.

Annonse