Det blir tomt i Hoffmannsgården

0

Hoffmannburgeren er viden kjent i regionen. I dag er siste sjanse for å få seg en glafs av den. Familiebedriften Hoffmann, der mange historier har blitt skapt, legger ned. Det synes Henrikke (25) er vemodig.

Annonse

Til neste år skulle Hoffmann hatt 30 års jubileum, men slik bli det ikke. Veldig mange av kundene har uttrykt ar det kommer til å bli et savn. Men familien Bjørkavåg, som har drevet siden oppstarten i 1989, har kommet fram til at det er riktig avgjørelse

Familiebedriften Hoffmann

Henrikke (25) har vokst opp på Hoffmann. Det at familiebedriften, som har eksistert hele hennes liv, er selvsagt veldig vemodig for henne.
– Det blir veldig rart. Hoffmann har eksistert siden før jeg ble født. Det er nok litt sårt, det tror jeg alle som har familiebedrifter kan tenke seg. Det blir et tomrom for oss, og jeg håper selvsagt at våre kunder kommet til å savne oss. Det er noe helt eget med trubadur og quiz, som vi har brukt å ha her. Samtidig har det vært en del utfordringer, så det blir nok en lettelse samtidig, sier hun.

Framtidsplaner

Både hun og broren Gustav har hjulpet til siden de var små, men begge har andre framtidsplaner.
– Jeg vet ikke hva som kommer til å skje med lokalene her nå. Jeg reiser til Australia, der kjæresten min bor og jobber. Gustav  er nå 18 år og må finne sin vei videre. Jeg elsker å jobbe her, men det gjør også at man går glipp av mye. Vi kan ikke akkurat gå ut så mye selv på kveldene, forklarer hun. Selv om hun ikke vet hva som skjer videre, håper hun at det fortsatt kommer til å være liv i lokalene.

Gode lokaler

Familien har hatt mange diskusjoner på hva som er riktig å gjøre, men alle er nå sikre på at det å legge ned er riktig beslutning.
– Det er litt det at noen må kunne drive videre. Vi barna har våre ting, og min far er også daglig leder på Anno. Hadde vi drevet videre ser vi også at vi måttet ha pusset opp og fornye. Det er også et vanskelig marked her, og lokalene ligger i et rolig område litt bortenfor de andre utestedene. Vi har ikke snakket så høyt om det, for det hadde vært dumt å gå ut med at vi legger ned, så angrer vi avgjørelsen. De fleste har vært sjokkerte over at vi legger ned, og det har ikke vært en enkel avgjørelse, mener Henrikke.Det hele avsluttes i dag, og alle tidligere ansatte har blitt invitert til avslutningsfest.
– Det er Gustav som har invitert, og det har han gjort gjennom Facebook. Så de tidligere ansatte som ikke er på Facebook eller har fått invitasjon er selvfølgelig velkomne. Vi synes det er trist, så det er fint å kunne samles en siste gang her på Hoffmann, avslutter hun.

Annonse
DEL