Som fugl Føniks stiger King Kamping opp av asken og gjenoppstår i ny drakt og med ny giv. Kun Harald Frostad er igjen fra den originale besetningen men også denne gangen er det utelukkende dyktige musikanter som trakterer instrumentene. Primus motor i gruppa forteller her historien om seg selv og bandet.

Annonse

Så hvem er Harald Frostad egentlig og hvordan begynte det hele?

-Jeg er oppvokst i Breivika og i Spjelkavika og gikk på skole der. Jeg spilte fotball på Spjelkavik IL. Som seksåring fikk jeg være med min far, Tor Frostad på øvingslokalet. Min første offentlige opptreden hadde jeg på Kroa i Valldalen der jeg sang «Johnny West og Johnny West» samt «Kjære pappa ikke drikke nå igjen». Belønningen den gang var en sjokolade, en Caramello mimrer Harald.

Faktaboks

Navn: Harald Frostad. Alder: Fyller 50 år 14.september 2018

Sivilstand: Fortsatt oppegående (vinner ALDRI i lotto)

Hvorfor: Musiker/tekstforfatter og komponist fra Spjelkavik bla. kjent med bandet King Kamping. Nå aktuell med ny besetning som et av bandene under Ålesund Live 2018.

Livsmotto: – Hjertet er du og hjertet bestemmer!

I femte klasse på barneskolen var gutten klar for å avansere med sitt første band på egen hånd. De kalte seg ALI, etter kaffe-posen og spilte til dans på skolens gymsal. Dette til stor begeistring fra jentene og litt mindre begeistring fra guttene, når toner til svisker fra The Beatles, Unit Five og The Kids fylte lokalet.

Starten på originale King Kamping

Arbeidet med egne låter begynt etter et møte med Eirik Jørgen Rør i 1985. Deretter ble det musikklinje ved Voss Folkehøgskule i 1986.

-Der møtte jeg Kai (Trulsen), som da flyttet hjem til Ålesund for å «joine» meg og Eirik. Først var bandnavnet Campingplaces før vi var innom en del andre navn og endte opp med King Kamping som Kai foreslo. Dette forslaget tente jeg skikkelig på og sa til gutta at det SKAL vi hete!

Sommeren -87 reiste vi så til Stord, der vi gjorde vår første demo-tape med fire låter. En av disse låtene, «Up & Down» gjorde inntrykk på det som da var en av Norges største plateselskap, nemlig Slagerfabrikken.

Slagerfabrikken ville derfor betale bandet for å gjøre flere låter, noe som ikke var et problem for guttene ettersom de allerede hadde over tjue låter liggende klar. Ergo ble det en demo til med eget materiale. I sin tur førte dette til at Slagerfabrikken ville skrive kontrakt så snart som mulig.

Imidlertid fantes det en mann med navn Johnny i London, som jobbet for legendariske Mercury Records. Han insisterte på å finne en Londonbasert produsent til bandet. Det var da snakk produsenter som hadde jobbet med storheter som eksempelvis Whitesnake og Sting. Norske Slagerfabrikken ga dem dermed kniven på strupen og forlangte ergo bandets signatur innen ei uke. Plutselig var det dessuten umulig å få tak i Johnny i London (husk,dette var lenge før mobiltelefoner og sosiale medier!).

Det endte derfor med at bandet signerte med Slagerfabrikken.

Veien videre

Men ble dette likevel popstjernedrømmen som brast? Har Harald tanker om hva som kunne blitt dersom de valgte alternativet?

-Det viste seg jo at Johnny var personen som i sin tid signerte Wet Wet Wet. Jeg tenker jo som så at der kunne vi også ha vært…Uansett, SÅ nær var vi i alle fall, men signeringen med Slagerfabrikken gav oss uansett opplevelser jeg aldri ville vært foruten.

I 1995, da Harald hadde flytta til Drammen fikk han nyss i at Eirik skulle starte nytt band igjen og trengte vokalist. Dagen etter var han i Oslo og King Kamping var oppe å gikk igjen, dog uten keybordist Kai i besetninga.

-Vi spilte inn en demo med kun to sanger på og fikk dermed tilbud fra CNR om ny King Kamping kontrakt. Uvisst av hvilken grunn mistet vedkommende som ønsket å signere oss jobben og derfor ble det ingenting av den kontrakten.

Den nye bestetningen

I 2014 ble Harald spurt av Momentium om King Kamping kunne tenke seg til å opptre på Jugendfest. Det året ville de i så fall stått på plakaten sammen med storheter som Alphaville og David Guetta. Ettersom Eirik takket nei ble det imidlertid aldri noe av den gjenforeningen.

De ble derfor enige om å fortsette bandet uten han. Dette fordi de ønsket å videreføre musikken sin og fordi de ønsket å skape nye ting med King Kamping. I utgangspunktet var dette noe Harald og Kai var enige om så de takket ja til å delta på årets Ålesund Live 2018, og skrev under kontrakt på det kommende arrangementet.

-Tre dager etter fikk jeg en e-post fra Kai der han forklarte at han ikke fikk bidratt så mye som han ønsket og dermed trakk seg fra prosjektet. Jeg har full forståelse for det, blant annet fordi han bor i Haugesund og resten av bandet er her i Ålesund. Ettersom kontrakten var underskrevet forholdt jeg meg imidlertid til det faktumet. Så jeg hentet inn en ny keybordist og informerte Kai om dette.

Dagens besetning av King Kamping er dermed som følger :

Dagens besetning av King Kamping. Pressefoto.

Harald Frostad: Vokal & gitarer. Rune Haugland: Gitarer & kor. Jan Sindre Andreassen: Keyboards & kor. Lars Øverås: Bass & kor. Jan Håvard Melsæter: Trommer & kor.

King kampings nye låt «Down Down Down» kom ut 1.juni i år og neste låt forventes ut på de digitale plattformer den 14.september. 2018…

Tanker og inspirasjon

Inspirasjonskilder Harald har hatt i sitt musikalske virke og artister han lar seg influere av er blant annet The Beatles, Dr. Hook, The Eagles, Ronnie Milsap, Prince, Michael Jackson, Dolly Parton, Olivia Newton-John, Bad Company, pappa Tor Frostad, TNT, a-ha, U2, Coldplay og i dag Sigrid Raabe fra Ålesund. Sistnevnte omtaler Harald som en meget oppegående lokal artist.

Men tilbake til personen Harald. Han utdyper sitt livsmotto.

-Det er viktig å være tro mot seg selv. Det viktigeste i livet er kjærligheten. Kjærligheten til dine barn, dine foreldre, din kjæreste, kjære venner og ikke minst deg selv. Lytt til hjertet ditt oppfordrer Harald og tilføyer: Ikke bry deg om hva andre synes og mener. Det er du som lever DITT liv og ingen andre! Livet er kort og jo eldre man blir jo fortere går det. Så følg drømmen DIN!

Vil du få med deg en frisk utgave av King kamping så er stedet sørsiden av Ålesund mellom Molo Brew og Terminalen Byscene i forbindelse med Ålesund Live, fredag 15.juni.

Her er King Kampings Facebook-side. Der kan man finne linker til låtene samt informasjon om bandet.

Annonse