Likte ikke kjendiser, nå er han en selv

0

Allerede før han har rukket å fullføre utdanningen sin innen drama, har han rukket å være med i en av NRKs nye store satsinger. Endre Synnes Hagerup fra Vigra er med i serien Heimebane, som sendes i beste sendetid søndager.

Annonse
Kampanje 20 biler Pilote Løviknes

TV-serien er spilt inn i Ulsteinvik, og skal gå på TV i ti uker framover. Samtidig begynner innspillingen av sesong to. Der skal Endre også være med, samtidig som han går sitt første år på teater-og dramalinja i Volda.

Endre har god kontakt med flere av sine kolleger i Heimebane,

Ukjente mennesker

Det hele startet for den unge gutten i fjor. Da gikk han dramalinja på Fagerlia videregående skole. Det var hans mor som anbefalte han å gå den retningen på skolen, og han har hatt folk under seg som har gjenkjent hans glede innenfor skuespill. Han far hadde også mye glede av å skape liv og røre på skolen gjennom skuespill.
– En tilsynelatende vanlig dag på skolen dukket noen ukjente mennesker opp der. De delte ut noen lapper. Jeg orienterte meg om situasjonen og forstod at det var relatert til en audition, visstnok til en eller annen fotballserie. På lappen var det spørsmål som «hvor høy er du?», «hvilken hårfarge har du?» og «hvor mye erfaring har du med fotball?», forklarer han.

Det ble tid til avslapping inni mellom. Det tar på å være skuespiller.

Skrøt på seg erfaring

Han svarte på spørsmålene, men visste at han egentlig ikke kunne noe særlig om fotball.
– På lappen jeg hadde fått tildelt skrøt jeg på meg at jeg hadde mye fotballerfaring, i tilfelle det skulle i meg bedre odds. Sannheten er at jeg ikke kan noe som helst om fotball, avslører han.

Det var flaks at han skrøt litt ekstra, for han fikk en telefon ikke lenge etterpå. Han ble kallet inn til første audition.
– Ei lita stund etterpå ble jeg kalt inn til andre audition. Jeg må innrømme at det er noe av det skumleste jeg har vært med på. Jeg skalv synlig mye. På lillejulaften fikk jeg en telefon fra ei som heter Mia. Hun fortalte meg at hun var fra NRK, og lurte på inn jeg ville ha rollen som Nils i serien Heimebane. I telefonen prøvde jeg å holde med kontrollert, men jeg var fra meg av glede, sier han.

Liker ikke kjendiser

I Heimebane møter vi Martin Ellingsen, spilt av John Carew og Helena Mikkelsen spilt av Ane Dahl Torp. Karakteren Nils, som Endre innehar, er Helenas nabo, og venn med Helenas datter Camilla.
– Jeg har aldri vært noe glad i kjendiser, tvert imot har jeg hatet konseptet. Av en grunn hadde jeg en rekke fordommer som jeg måtte innrømme for meg selv, for så å forsøke å legge i fra meg i forkant av arbeidet med Heimebane. Jeg er veldig glad for at jeg gjorde det, ettersom st jeg har stor respekt for arbeidere og innsatsen til blant annet Ane Dahl Torp. I tillegg har det vist seg at hun er veldig hyggelig og behagelig, til tross av hva jeg tenkte om «kjendiser». John Carew kjente jeg ikke til før jeg ble en del av serien, trolig fordi jeg har lite sans for de som har blitt dyrket av offentligheten. Men det må sies at han og er kjekk omgjør en god jobb. Jeg liker å kalle han «onkel Carew» i blant, sier Endre.

God kontakt mellom skuespillerne

Gjennom første sesong av Heimebane blir vi å se en del av Endre. Han dukker opp jamt og trutt, selv om han ikke har en hovedrolle.

– Noen episoder dukker jeg opp mer enn andre. Selv synes jeg at jeg har vært heldig med mengden jeg har fått tildelt. Det har vært utrolig artig. Folkene på settet et veldig lette å like. Når ting går bra opplever man det som å leke, vi later som og spiller ut en situasjon. Jeg har hatt det svært kjekt, spesielt sammen med Emma Bones, som spiller Camilla, Helenas (Ane Dahl Torp) datter. Hun er fantastisk å jobbe med. Jeg liker henne godt, og hun gjør en god jobb i rollen som Camilla, mener den unge skuespilleren.

Starter sesong to av Heimebane

Nå skal han være med på andre sesong, og innspillingen starter allerede denne måneden. Det skal han gjøre samtidig som han går på skole i Volda. Skolen har prekte kontakt med de som er ansvarlige for innspillingen, og ordner alt som er relatert til fravær. Ettersom at innspillingen går under samme fag som han går.
– Det er mulig å føre oppnå innspillingen som fagrelatert arbeid, ellers så må jeg bare jobbe rundt innspillinga så godt det går. Nå et jeg ikke hvor mye jeg dukker opp i neste sesong, siden innspillingen ikke begynner før nå i midten av mars, fortelle han.

Selv om han i ung alder er med på ei stor innspillinger synes han det er vanskelig å vite om han videre vil kunne jobbe som skuespiller.
– Når det gjelder meg og hvilke muligheter jeg får av serien, så er det vanskelig å si om jeg videre vil kunne fortsette som skuespiller. Men jeg tror definitivt at jeg har en skanse om jeg jobber effektivt og konstruktivt med skuespillarbeidet mitt, og om jeg ellers spiller kortene riktig. Jeg håper i alle fall det, sier Endre. Han tror ikke han flytter tilbake til Giske kommune, men blir nok ikke boende i Volda heller.
– Jeg vet ikke riktig hvor jeg skal videre, alt jeg vet er at jeg ønsker å jobbe som lærer, eventuelt som skuespiller om jeg skulle klare det, avslutter han.

Annonse