Fra Frankrike for å gå i Rollos fotspor

0
Slik er Rollo filmatisert i tv-serien Vikings kanadiske TV-kanalen History. Foto: Jonathan Hession

2. mai får Ålesund og Giske kommuner besøk fra Frankrike og organisasjonen «Les Vikings an 911».  De starter sin rundtur i Ålesund for å gå i Gange-Rolv sine fotspor og filme og skape engasjement rundt historien om Rollo.

Annonse
Kampanje 20 biler Pilote Løviknes

Med seg har de en maratonløper fra Normandie, Lionel Rivoire, som skal løpe gjennom Skandinavia og ende opp i Normandie. Hele 15 steder skal de besøke frem til 19. mai. Ålesund og Giske er valgt for å illustrere til franskmennene hvordan vikingene levde og den viktige rollen de hadde i Europa.

Formålet med besøket er å «promotere vikingelandsbyen Ornavik ved Caen, et prosjekt som har vært under utvikling siden 2009. Turiststedet skal være ferdig for en større presentasjon i 2021 som et av de viktigste nasjonale turiststeder for å vise historien om Normandie.  Ornavik er det eneste franske turiststed som er medlem av Destination Viking Association, som henviser til de viktigste Viking turiststeder på verdensbasis.

De som gjester Ålesund og Giske er:

Christian Sebire, grunnlegger av prosjektet Ornavik, Pantxika Hernandorens ( tolk og TV-produsent), Lionel Rivoir, langdistanseløper i dette PR stuntet og Catherine Revoir ( kone av Lionel).

Program for besøket 2. mai:

10.00: Giske kirke. Tilstede: Arnfinn Larsen, Gange Rolv entusiast, Elias Giske og kultursjef i Giske kommune, Frode Synnes.

11.00: Besøk på Vigra hvor der står en bauta /Gange Rolv, satt opp i 1911. Ved sjøkanten der ligger også stranden som Gange Rolv seilte ut i fra – dette er omtalt i historiebøker fra 1600-tallet. Her forsøker vi å få noen «vikinger» 3-4 stk. til å være på stranden, tenne bål og  få litt «action» på denne plassen om gjør at en filmsekvens blir litt mer spennende i tillegg til bare en «sandstrand».

12.30: Guiding fra turistkontoret rundt i byen på (Fransktalende guide), oppmøte turistkontoret.

16.00: Oppmøte Sunnmøre museum, møte Knut Baar og Jarle Skuseth for filming og intervju. Ordfører Eva Vinje Aurdal blir også tilstede. Her blir det også omvisning på en stor og flott utstilling om Gange-Rolv som har fast plass på Sunnmøre museum.

Annonse
Fritid 2019

DEL