«Fotballspilleren» skifter navn til «John Arne Riise»

0
– Jeg er utrolig rørt, stolt, ydmyk og evig takknemlig, sier John Arne Riise etter at det ble kjent at statuen får hans navn.

– Evig takknemlig for denne æren. Hjertet mitt vil alltid være i Ålesund og dette er like stort som å vinne CL. Tusen takk Ålesund, skriver John Arne Riise på Facebook, etter at det ble kjent at statuen bytter navn før kampen mot Sogndal tirsdag.

Annonse
Løviknes kampanje 20 biler

13 år etter avdukingen av statuen endrer den navn. Styreleder i Ålesund Stadion KS, Olav Nils Sunde, sier dette om navneendringen:

– Statuen var ment som en hyllest til idretten generelt og til fotballen spesielt symbolisert ved John Arne Riise, en av datidens beste utøvende fotballspillere. Det var naturlig at John Arne ble valgt som symbol og modell for statuen, men det var aldri tanken at den skulle bære hans navn så lenge han var aktiv fotballspiller. Det har imidlertid «lagt i kortene» at statuen kunne endre navn den dagen John Arne la opp.

Markeringen finner sted tirsdag 3. april klokken 17.30 ved statuen.
Hovedpersonen selv vil være til stede sammen med blant annet flere gjester og representanter fra Ålesund kommune og Aalesunds Fotballklubb. Riise selv er svært stolt over at statuen skal bære hans navn.

John Arne Riise ble rørt da han fikk beskjeden, og sammenligner endringen med Champions League-triumfen med Liverpool i 2005.

– Jeg er utrolig rørt, stolt, ydmyk og evig takknemlig. Det å få denne støtten fra byen som betyr alt for meg, er like stort som å få barn og å vinne Champions League. Det at dette kommer nå hvor jeg begynner å bli voksen gjør nok dette enda større. Jeg setter nok dette mye høyere i dag enn hva jeg hadde gjort i 2005, sier Riise i en pressemelding.

Kunstneren som laget statuen, Tore Bjørn Skjølsvik, mener det er naturlig at monumentet fra nå av skal bære navnet til Liverpool-legenden, forteller Olav Nils Sunde, som i tillegg til å være styreleder i Ålesund Stadion KS også er giver av statuen.

– John Arne har vært et forbilde for mange unge idrettsutøvere og betydd mye for Aalesunds Fotballklubb for Ålesund by. Kunstneren og jeg har i den forbindelse blitt forespurt om å endre navn på statuen – noe som vi har samtykket til. John Arne har nå lagt opp som fotballspiller, men vil fortsatt stå sentralt i norsk fotballhistorie.

Det er derfor både naturlig og passende at statuen – fra nå av – også bærer hans navn, – avslutter Sunde.

Annonse
DEL