Første løp uten finale for Henrik

0

I helgen kjørte Henrik M. Krogstad sitt fjerde løp i «RallyX Nordic», med ekstremvær og en forferdelig bane ble det desverre ingen finale på Henrik.

Annonse

I sesongens fjerde løp ender Henrik opp uten finaleplass. Etter en hektisk dag med et forferdelig regnvær og en bane som forfaller i takt med regnværet, ender det med «svartflagg» og diskvalifisering i semi-finalen for Krogstad.

Kvalifisering

Henrik starter dagen med å ha andretid på første trening og bestetid på andre trening, nok en gang på en helt ukjent bane.

I første kvalifisering tar Henrik starten, men været har tatt seg opp og banen er mye glattere. Henrik bommer litt på farten inn i første sving og går for langt ut. Her smetter Olofsson forbi og blir liggende foran ut heatet.
Tiden holder her til en tredjetid sammenlagt.

I andre kvalifisering henger Henrik med ut fra start, men inn i første sving blir det trangt om plassen, dette resulterer i en liten kollisjon som slår skjevt understellet og sender Henrik bakover i feltet. En frontrute full i gjørme og skjev styring gjør det nesten umulig å få en god tid, ender her på en tiendetid sammenlagt.

Tredje kvalifisering går heller ikke etter planen. Ut fra dårligste startspor blir Henrik liggende bak i gjørmebadet. Etter to runder er det så mye gjørme inne og ute i bilen at kupéen fyller seg med røyk, vindusviskerene slutter å fungere og Henrik må slakke helt av for å unngå avkjøring og sikre målgang. Heldigvis fullførte han og fikk en sammenlagt kvalifisering til femteplass. Dette sikrer spor tre i første semi-finale.

Hektisk før og i semi-finale

Teamet jobber febrilsk i minuttene før semi-finalen for å finne feilen på vindusviskerne, og hvor røyken i kupéen kom fra. Det viste seg å være viskermotoren som hadde fyllt seg opp med gjørme, kilt seg og derfor brent opp. Etter mye feilsøking finner de flere elektriske feil og klarer akkurat å klaregjøre bilen før semi-finalen starter.

Starten går og bilen har overraskende godt feste i startspor tre, bilen «går i kjelleren» og Henrik blir forbikjørt på startplaten. Inn i første sving har banen forfallt så mye at allerede nå blir det en punktering på venstre bakdekk.

Igjen, dårlig til ingen sikt og punktering gjør det veldig vanskelig å henge med i teten, men etterhvert punkterer resten av feltet også. Nå får Henrik muligheten til å krype innpå, dette utnytter han til det fulle når han i siste svingen før målgang sklir inn på den glatte gjørmen og dulter lett i bilen foran som har fått en stopp. Henrik dytter han fint til sides og går over mål som nummer to.

Akkurat når Henrik har passert målstreken som nummer 2, kommer beskjeden fra banemannskapet: -Du har blitt svartflagget for påkjørsel bakfra! Dette betyr direkte diskvalifisering og ingen plass i finalen.

– Et mareritt fra første kvalifiseringsrunde

«Dagen startet forsåvidt ganske lovende med andre og førstetid på treningen, men fra første kvalifisering gikk det bare nedover. Med noen personlige førerfeil og noe tekniske problemer med bilen var dette rett og slett en forferdelig løpshelg. Banen ble bare verre og verre og til slutt lignet det hele en potetåker og samtlige biler hadde minst én punktering i finalene.

– Jeg har forsåvidt gode minner fra Kinnekulle Ring, da jeg ble Skandinavisk Mester her i «Seven Racing» for tre år siden, men når det er sagt så håper jeg at det blir lenge til neste gang jeg må kjøre på denne banen!, sier Henrik.

Henrik ligger fortsatt på pallen sammenlagt, med 14 poeng opp til andreplass og 18 poeng opp til førsteplassen.

Annonse
DEL