Fargerik fadderuke i Ålesund

0
Fadderledere 2018, Patricia N. Larsen og Mathias Dybvik.

Et nytt skoleår er snart i gang. I år kommer det tusen nye studenter til byen, og i den forbindelse, skal det, tradisjon tro, arrangeres fadderuke. De nye studentene skal vises rundt i byen, og da er det ikke til å unngå å ta de med opp de 418 trappene til Aksla. Det skal gjøres på en helt spesiell måte.

Annonse

Fadderuka varer i tolv dager, noe som kommer til å vises godt i bybildet. De har planer om å farge byen i flere farger for de nye studentene. Ikke bare skal fadderne ha på seg fargerike t-skjorter,  fargene kommer også fram under arrangementer «Aksla opp». Som denne gangen heter «Colour-Run Aksla opp». Da blir det trappeløp for alle som ønsker å være med, med en svært fargerik vri. Underveid blir deltakerne dekorert med fargepulver underveis i trappene.

Bli kjent med byen

I år er Mathias Dybvik en av lederne for fadderfestivalen. Selv begynner han på sitt siste år på nautikkstudiene, og er veldig fornøyd med campus Ålesund.
– Jeg stortrives her, og håper de nye studentene også kommer til å gjøre det. Fadderfestivalen arrangeres for at de nye studentene skal bli kjent med hverandre og med byen. Jeg håper innbyggerne tar godt imot dem. De har tross alt valgt å tilbringe tre til fem år her mens de studerer, sier han.

Han tror Colour-run Aksla opp blir spennende. Han vet at de i Bergen og Trondheim har arrangement med løping, trapper og coluor-run, men at ingen av byene har en kombinasjon av begge deler.
– Vi ville gjøre noe nytt, og tenkte at vi tar en kombinasjon med alt. Det blir løping, trapper, god stemning og fargepulver. Alle er invitert, og vi håper innbyggerne ønsker å være med, og kanskje noen tilreisende, forteller han entusiastisk. Han tror det er en fin måte der innbyggerne kan møte studentene, samtidig som studentene får bli kjent med innbyggerne i Ålesund.

Variert program

Selv mener han at det er viktig med arrangementer der studentene har mulighet til å bli kjent med hverandre også.
– Det vi ser fra undersøkelser gjort i 2014 er at det sosiale setter en grunnlegger for studietiden. Det sosiale bbetyr mye, og spesielt om en er helt ny på en plass. Kanskje man ikke kjenner noen, og har flyttet alene. Noen går rett fra videregående skole, og da er det fint å bli kjent med de man skal tilbringe de kommende år med. Derfor har vi valgt å ha et variert program, sier Dybvik.

I tillegg til Colour-run, har de valgt å holde rebusløp, byvandring og grilling. Han poengterer at det ikke er drikkepress på noen av arrangementene.
– Formålet med fadderuka er ikke å ha noen fyllefest, men det å bli kjent. Det er helt valgfritt om man vil drikke alkohol. Vi skal ha fokus på det sosiale, og har dermed valgt et variert program. Jeg tror helheten blir høydepunktet, avslutter han.

 

Annonse
DEL