Etablerer døgnåpent innovasjonsbygård i Ålesund

0

Momentium-gründerne Ante og Lars Giskeødegård, Anja Solevågseide og Westregruppen går sammen om å etablere en hel bygård for nyskaping og samarbeid i Ålesund. Tidligere daglig leder i NextDigital, Anja Solevågseide skal lede det nye selskapet som som får navnet Pir.

Annonse
Kampanje 20 biler Pilote Løviknes

Snart 4000 kvm i den ikoniske Idungaarden, Keiser Wilhelmsgate 22, får et skikkelig løft og blir en pulserende oppstarts- og innovasjonsarena i hjertet av Ålesund sentrum. Investorene legger nærmere 100 millioner kroner på bordet for å realisere et døgnåpent innovasjonshus i sentrum.

– Etter å ha jobbet med planene i lang tid, er det fantastisk å kunne annonsere prosjektet bare dager etter at regionens festivalkonferanse The North West peker på behovet for flere levende møteplasser i byen vår, sier Anja Solevågseide som leder det nye selskapet.

Richard Florida viser til at innovasjon ikke kommer fra selskaper, men fra cluster av kreative mennesker og inspirerende aktiviteter. Han er også tydelig på hvor viktig det vil være i fremtiden å kunne jobbe som frilanser og «remote» ansatt, og likevel være en del av et miljø. Det kreative miljøet er selve kjernen til Pir.

– Vi brenner for å skape møteplasser. Med innovasjonshuset får vi bidra til at gode krefter samles og at kunnskapen, kapitalen og skaperånden kan gi nye muligheter for de som bor her oppe»,  sier Lars Giskeødegård.

– Gjengen bak Pir er lidenskapelig opptatt av at flest mulig skal kunne følge sine forretningsdrømmer og amibisjoner, legger Anja Solevågseide til. Slik får vi både flere entusiastiske folk og økt verdiskapning i regionen vår. Vi ser at dette tilbudet utfyller ÅKP sitt oppstarts- og skaleringstilbud på en fin måte, og vi vil jobbe sammen med dem for at den Sunnmørske gründerånden skal ta helt av, fortsetter hun.

Pir blir Ålesunds første coworking space, et konsept som har skutt fart i storbyene og som gir deg mulighet til å bli medlem i et jobb-kollektiv. Bygården favner bredt og inneholder en stor kafé og bar-del, arbeidsområder med fleksible leieavtaler, lounge, stimulerende møterom og fasiliteter med god kapasitet for en rekke daglige arrangement.

Annonse
DEL