Erna på nattevandring i Ålesund

0
Statsminister Erna Solberg vil bå verdens vakreste nattevandring i Ålesund. Foto: Kjetil Ree

Statsminister Erna Solberg besøker Ålesund for å delta på nattevandring for FNs bærekraftsmål.

Annonse
Løviknes kampanje 20 biler

Den 21. april kommer statsminister Erna Solberg til Ålesund for å delta på verdens vakreste nattevandring, og bidra til å rette søkelyset mot bærekraftsmålene. Solberg sitter som leder i pådrivergruppen for bærekraftsmålene, som er nedsatt av FNs generalsekretær, og har lenge engasjert seg i bærekraftsmålene.

Nattevandringen arrangeres av Norad. Direktør i Norad, Jon Lomøy, er glad for at statsministeren tar turen til Ålesund.

– Nattevandringen er et viktig arrangement for å rette søkelyset mot FNs bærekraftsmål, vår felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene. Sammen kan vi sørge for at verden når målene innen 2030, men for at vi skal kunne bidra må vi vite at målene eksisterer og hva de handler om. Vi er veldig glade for at statsministeren tar turen til Ålesund for å hjelpe oss med å spre kunnskap om dette, sier Lomøy.

Om nattevandringen:

Verdens vakreste nattevandring arrangeres for å rette søkelyset mot FNs bærekraftsmål.

Nattevandringen i Ålesund starter i Byparken. Derfra går vi de 418 trappetrinnene opp til det velkjente utsiktspunktet Fjellstua og byfjellet Aksla hvor vi kan nyte panoramautsikt over Ålesund, kysten og fjellene. På toppen blir det gratis konsert i magiske omgivelser med selveste Jarle Bernhoft.

I forkant av nattevandringen vil Norad sette opp en kunnskapsløype i Byparken der alle i Ålesundregionen kan lære om bærekraftsmålene. Kunnskapsløypen består av alle de 17 målene.

Annonse
DEL