Thomas levde seks måneder på overtid

0

Før sommeren fikk hele Sunnmøre bli kjent med Thomas Roaldsnes Dahl fra Vigra. I 2014 fikk han kreft. Alt så ut til å gå bra, men i februar kom dødsdommen. Den 18 år gamle gutten skulle dø. Nå har familien hatt sin siste natt sammen.

Annonse

Vi fikk møte Thomas i juni. Da var det en familie som levde i frustrasjon på systemet. Ting var ikke enkelt, men familien tok seg tid til å være sammen, og ønsket å la tiden til Thomas være den beste han kunne få.

Dagen som ikke kom

Siden dagen de fikk vite at Thomas hadde kreft har det vært både oppturer og nedturer for familien på fem. Dette har de skildret gjennom bloggen Thomas in Jacksonville. Like før jul i fjor virket alt til å gå bra, men det hele tok ei brå omvending i februar. Da kom beskjeden om at Thomas kun hadde fire uker igjen å leve.
– Nå lever vi på lånt tid som familie med Thomas. Han fikk beskjed om at han bare hadde to til fire uker igjen å leve, sa mor Liv-Astrid Roaldsnes i juni. Det har nå gått et halvt år. Nå er det over. Tiden rant ut. De fikk sin siste natt sammen. Dagen kom aldri.

Siste åndedrag

– Vi fikk en siste natt sammen kjære Thomas, men vi fikk ingen ny dag sammen. Mens morgengryet var på vei opp, mens solstrålene var på vei opp, gikk du bort fra oss. Vi fikk en siste natt sammen, den var god for oss, du var med oss helt til det siste, du pratet mye tull, men også mye godt. Vi fikk holde din hånd, vi fikk stryke ditt kinn og vi fikk sagt at vi var glad i deg. Du fikk skjenne litt på oss, og vi på deg, du fikk smilt og sagt gode ting, vi fikk respons helt til ditt siste smil, står det på siste innlegget på bloggen. Det er Liv-Astrid som har skrevet. Klokken 1300, mandag 13 august.

Begraver sitt barn

Det skulle gå et halvt år før den mørke dagen kom. Familien har valgt å ikke tenke på begravelsen mens Thomas enda levde. Da ville de nyte tiden sammen.
– Det er ikke rettferdig at livet ditt skulle bli så kort, men det er det ingenting vi kan få gjort noe med. Vi skal nå planlegge din begravelse, den som vi med vilje ikke fikk gjort noe med, rett og slett fordi vi var for opptatt med å leve, og det gjorde vi helt til the bitter end. Vi har samlet mange gode minner, vi vil for alltid bære med oss deg i hjertene våre. Vi vil for alltid snakke om deg med godhet og kjærlighet,står det videre på bloggen.

– Hvil nå, gutten vår

– Men du fikk hvile no, du ble fri for alt det vonde som har preget både deg og oss i nesten 4 år. Vi er takknemmelig for alle dagene vi fikk sammen, og vi skal aldri glemme ditt gode vesen, ditt gode smil, din lune humor og din kjærlighet for alle rundt deg.
Vi fikk en siste natt sammen, men ingen ny dag sammen. Det ble brått tomt og stille, og uansett om vi visste hvilken vei det ville gå er tomheten og sorgen stor, vi savner deg sårt og vi skal nå finne en ny hverdag uten deg. Det vil ikke bli lett, men vi skal klare det, for det er det du ville ønske at vi gjorde. Hvil i fred gode gutten vår, avslutter hun.

Mamma`s bekymring

En mamma ler med oss,
tørker våre tårer,
gjengir vår kjærlighet,
føler vår frykt.
Hun lever seg inn i våre gleder og bekymringer
og hun deler alle våre håp og drømmer.

 

En mamma er nødt til å være laget av stål,
for å kunne tåle utfordringene som venter
hennes barn.

Annonse
DEL