Du kan tegne Ålesunds nye kommunevåpen

0

Neste sommer får nye Ålesund kommune eget komunevåpen, og utlyser nå en konkurranse blant innbyggerne. – Vi håper på stort engasjement blant innbyggere, ansatte, skoler, barnehager, næringsliv, lag, foreninger og alle andre som har gode ideer, forteller ordfører i Haram og leder i komiteen for arbeidet med kommunevåpen, Vebjørn Krogsæter.

Fakta om kommunevåpen
• Kommunevåpenet er et offisielt merke som skal være varig, og bør derfor være formelt og uavhengig av trender i dag.
• Motivet må være lett gjenkjenneleg og representere den nye kommunen på en god måte.
• Kommunevåpen skal inneholde en metallfarge (gull eller sølv), og en farge. Fargene som oftest er i bruk er rødt, svart, blått og grønt.
• Fargane bør være rene og klare utan nyanser og sjatteringer.
• Motivet bør fylle skjoldflaten godt, være forenklet og uten unødvendige detaljer.
• Våpenet bør være enkelt å kjenne igjen i fart i trafikken, på avstand og i lite format.
• Motivet skal være i ren flatetegning, uten bruk av perspektiv og skyggelegging.
Annonse
Kampanje 20 biler Pilote Løviknes

 

Det er kommunene Ålesund, Skodje, Ørskog Haram og Sandøy som skal bli en kommune fra 1. januar 2020. Nå starter konkurransen om å tegne kommunevåpenet til nye Ålesund kommune. Alle skole og barnehager vil få tilsendt mal for kommunevåpen og inviteres til å komme med forslag.

Målet med den åpne idédugnaden er å få fram gode ideer. Ved å delta i konkurransen godkjenner du at din idé til nytt kommunevåpen kan bli brukt i den videre prosessen. Den neste fasen blir trolig en lukket konkurranse med et utvalg profesjonelle byrå. I komiteen for kommunevåpen er det med representanter fra alle kommuner i nye Ålesund kommune.

Fristen for å sende inn forslag er 1. november, da vil folkets favoritt bli kåre gjennom stemming på nett. Neste vår vil tre alternative forslag til nytt kommunevåpen presenteres.

Her kan du tegne ditt eget forslag til kommunevåpen.

Annonse
Fritid 2019

DEL