Dropper planene om heis til Fjellstua

0

Det vil bli for dyrt og for tidkrevende å bygge en heis til Fjellstua. Derfor dropper Stallane prosjektet som en del av byggingen av badeland.

Annonse
Fargerike Breivika –  profil artikkelannonse

Det avgjørende var at Ålesund kommunale eiendom kom med innsigelser, på grunn av Nørvøyskolen, og det kom innsigelse fra fylket, fordi området rundt Fjellstua er regulert til friareal, sier Gunnar Haagensen til Sunnmørsposten i en betalingssak.

Heis, gondol og andre løsninger har vært diskutert i mange fora, og i følge Haagensen er det omtrent like mange meninger om dette som det er innbyggere i Ålesund. Stallane AS har brukt omlag 4,5 millioner kroner i forarbeidet til badeland, og ser at en heisløsning ikke er realistisk å få til.

– Å bygge heis i fjellet koster penger. Det må finansieres, sier Haagensen. Å gå i gang en omreguleringsprosess for å kunne bygge heisutløp og servicebygg med toalett ved Fjellstua, ville i beste fall kreve enda mer tid.

Bystyret vil gjerne ha en løsning med heis for å bedre tilkomsten til Fjellstua. Nå ser det ut til at andre krefter må finne en løsning på å gjøre turistmagneten mer tilgjengelig.

-Kanskje dette er en idé som trenger litt mer tid rett og slett. Dette trenger ikke være et endelig nei til heis, sier Gudmund Hoel, overarkitekt i Ålesund kommune til avisa

Annonse
DEL