Drømmen om båtlivet er reelt på båt- og caravanmessen

0

I år arrangeres båt- og caravanmessen i Sparebanken Møre Arena for 13. gang. Fredagen satte det i gang, med lang kø før messen åpnet. Der kan folk realisere sin drøm om båtlivet og caravanlivet.

Annonse
Kampanje 20 biler Pilote Løviknes

Det er litt av alt på messen, men alt er samlet på en plass, og gjør det kanskje enklere for noe å finne ut av hva de vil ha. Flere tok turen innom første dag av messen. I fjor var det omkring 6700 mennesker innom, og antallet besøkende har økt de siste to årene. I år håper arrangørene, Sparebanken Møre Arena, på at det kommer minst like mye folk.

Drømmer om båtlivet

Charlotte Nordholm og Tor Erik Sulebank hadde tatt turen innom Båt- og caravanmessen med sin sønn Kevin.  De hadde også med seg svoger Per Helge Hildre. De drømmer om å kjøpe seg båt, og har satt seg ned i en båt fra Ferd båt.
– Vi er her og titter litt. Vi kunne tenkt oss en båt, men først må vi finne ut av hvilken type båt vi vil ha, sier Tor Erik. Charlotte kan avsløre at Tor Erik har søkt litt rundt og sett på forskjellige båter. De har ikke helt bestemt seg for hvilken type båt de ønsker, men typen Bella blir nevnt.
– Vi er egentlig helt ferske i dette, og så er det vel egentlig slik at Tor Erik prøver å overbevise meg om dette.  Først må vi finne ut av hvilken størrelse som passer til oss, en familie på fire, med to voksne og to små barn, sier Charlotte.

De synes det er fint at det finnes ei messe som Båt- og caravanmessen, der alt kan samles. Det gjør det enklere å få oversikt over hva som eksisterer. De har også med seg Per Helge Hildre på messen. Han har allerede båt.
– Det er suverent at det arrangeres ei slik messe, slik at man kan få se på båter og vogner på en plass. Det er mye fint og fristende, men vi har nettopp kommet til messen, så vi har ikke fått sett alt.

Caravan og båt jobber parallelt

Ferd båt var en av de som hadde stand på Båt- og caravanmessen. Daglig leder i Ferd båt, Rune Westad, kan fortelle at det er mange som drømmer om båtlivet, og at det øker år for år.
– Vi selger flere og flere båter fra år til år. Det er en økning i omsetningen. Det vi viser fram her er båt for allmuen, som har overkommelig pris. Hvis man drømmer om båt bør man finne ut av om det er noe hele familien drømmer om, eller bare en selv. Når man er enig om det kan man se om det er en båt til hele familien eller om man skal drive alene med båten. Hvis det er en familie med barn er det lurt å kjøpe en båt som er lun og god, og kjører man solo er det ekstra viktig å huske på en god flytedrakt, sier han.

Daglig leder i Ferd Båt, Rune Westad

Han tror ikke at båtbransjen og caravanbransjen kjemper om kundene, men at det går parallelt.
– Det går på interesse. Skal du på bobiltur, så kjøper man ikke båt. Skal du på fisketur så kjøper du båt. Man kjøper det man skal ha. Så tror påstanden om at caravan stjeler kunder fra båtsiden tror jeg nok ikke er verken rett eller gal. Folk vet hva de vil ha. Vi sloss ikke om de samme kundene, men noen har også råd til å ha begge deler, og kan kombinere det, forklarer han.

Fin start på høysesongen

I løpet av første dag av Båt- og caravanmessen var det mange innom, men fredagen bruker å være den roligste dagen. Først lørdag og søndag blir det underholdning, men samtidig er det enklere å kunne ta ting rolig fredag.

Daglig leder i Sparebanken Møre Arena, Synnøve Rogne

– Vi håper på god stemning . Det har vært veldig mannsdominert, så vi håper det kommer flere kvinner innom. Her kickstarter vi høysesongen, og det er en fin måte å komme i kontakt med selgere eller kunder på. Det er en møteplass hvor bedrifter kan vise seg fram og en plass hvor publikum kan få se hva som finnes på markedet. Folk har behov for å møtes, sier Synnøve Rogne, daglig leder i Sparebanken Møre Arena.

Annonse