Disse el-bilene kommer neste år

0
Her er en oversikt over el-bilene du kan kjøpe neste år.

Hvis du har sett deg ut en elbil du er interessert i, er det lurt å følge med på når ventelistene åpner. Her er en oversikt over de viktigste elbilnyhetene neste år.

Annonse
Løviknes kampanje 20 biler

Elbilsalget har nådd nye høyder i Norge. Hittil i år har over 35 000 nordmenn kjøpt elbil, og nær 40 000 står på venteliste for å få utlevert bilen de venter på.

En venteliste er en digital kø som gir deg mulighet til å kjøpe bilen du venter på. Du må ofte betale et depositum for å få en plass i køen, men til gjengjeld får du prioritert tilgang til bilen når den blir tilgjengelig på markedet.

For de av dere som ikke har funnet en elbil som passer dere på markedet, eller var for sent ute til å sikre dere noen av årets populære modeller, kommer det nye sjanser neste år.

Naf har plukket ut de elbilmodellene som slippes på markedet i 2019 som de mener det er verdt å merke seg, så du kan være klare når ventelistene åpner.

Ventelistene som kommer i 2019

Volkswagen I.D. Neo  
Volkswagens neste elbilmodell I.D. Neo er ventet å snu elbilmarkedet på hodet. Den skal prises som en velutstyrt Golf.  Det betyr at den vil holde seg rundt 250.000 kr og skal få rekkevidde opp mot 600 km. I.D slippes på markedet i 2020, men ventelisten åpner høsten 2019.

Den er først ut i en stor offensiv og blir svært viktig for Volkswagen. Dette skal være den helt nye elbilen Neo.

Mini Electric
Mini, som eies av BMW, lanserer sin første elbil i året som kommer. Det er lite som er kjent om denne bilen, og ventelisten har ikke åpnet ennå. Det betyr at her er det bare å følge med, hvis du er interessert. Bilen lanseres i 2019, så det er naturlig å vente levering i 2020.

Mini Electric Concept er forsmaken på den første helelektriske Minien og en bil som også byr på mye kjøreglede.

Skoda Vision E 
Skoda har annonsert levering av sin første elbil mot slutten av 2020. Dette blir en SUV som skal få omtrent 500 km rekkevidde. Pris er ikke kjent. Hold øynene åpne for ventelister her i året som kommer!

Skoda har enn så lenge manglet en elbil, men nå kommer de snart med denne som heter Vision e.

Ford  
Ford har annonsert sin andre elbil. Den skal få en rekkevidde på 480 km og er inspirert av Ford Mustang. Elbilen er ventet i 2020. Ford åpner med all sannsynlighet for bestilling i 2019.

Andre elbiler å følge med på i 2019

Peugeot  
Den franske bilprodusenten er ventet å lansere en elbilmodell av Peugeot 208 i 2019.  
 
Mazda
Det japanske bilmerket har bekreftet at de kommer med en elbil i 2019, men enn så lenge er det lite å finne om bilen på nett.

Honda Urban EV  
Honda satser på å lansere en bybil som sin første elektriske bil. Alle detaljer blir gjort kjent i våren 2019.

Honda Urban EV Concept – skal i produksjon i 2019

Elbilene som lanseres i 2019

Det er mange elbiler som lanseres i 2019, men ventelistene er for lengst er fylt opp. Velger du å stille deg i kø, får du trolig ikke bil før sent i 2020 – hvis du er heldig.

DS 3 Crossback E-Tense  
Dette er et relativt ukjent merke for nordmenn, men dette er altså luksusmerket til PSA – Peugeot Citroën Automobile. SUV’en er ventet å koste rundt 300.000 kr, og ha en rekkevidde på minst 300 km. Bilen skal komme til Norge andre halvår 2019. Minst 1500 står allerede i kø for å kjøpe bilen når den blir tilgjengelig, så hvis ikke du allerede har sikret deg kølapp må du trolig belage deg på å vente.

DS 3 Crossback E-Tense kommer neste år

Tesla Model 3 
Den amerikanske produsenten er ventet å slippe sin «folkemodell» på nyåret. Prisen er ikke kjent, men i USA er bilen priset rundt 35.000 dollar. Modellen som kommer er en sedan, med en rekkevidde på mellom 300-500 km. De som allerede står i kø er ventet å få bil i løpet av 2019. Setter du deg på liste i dag, er det ikke sikkert du får bil før 2020.

Tesla model 3 forventes en prislapp på mellom 4 og 5000 tusen korner her i landet.

Audi e-tron quattro 
Det er mange som har gledet seg til at Audi satser på elektriske biler. Rundt 7000 nordmenn har vist sin interesse for den tyske produsentens SUV. Bilen er priset fra 651.900 kr og får en rekke vidde på over 400 km og tilhengerfeste. Hvis du bestiller bil i dag, får du den trolig levert i 2020.

Audi e-tron quattro

Mercedes Benz EQC 
EQC blir den tyske bilprodusentens andre elbil. Denne gangen går de for en stor SUV, med rekkevidde på over 400 km og tilhengerfeste. Prisen er ennå ikke kjent, men 2000 står allerede i kø for å kjøpe bilen. De første bilene er ventet til landet sommeren 2019. Hvis ikke du står i kø må vi trolig skrive 2020 før du får bil, men alt avhenger av produksjonskapasiteten.

Mercerdes EQC er en populær bil, og flere tusen nordmenn har allerede reservert den nye elbilen

BMW iX3  
Det tyske bilmerket utvider porteføljen, denne gang med en SUV basert på BMW X3. Reddevidden blir over 400 km, men prisen er ikke klar ennå. Allerede står over 1000 i kø, men de får ikke bil før i 2020.

BMW iX3

Porsche Mission E 
Ja, også Porsche har for lengst annonsert sin elbilsatsing. De kommer først med Mission E, en sedan, som komme på markedet i 2019. Vi snakker 600 hk, 0-100 km/t på 3,5 sekunder. Og rekkevidden? Rundt 500 km.  Ventelisten har åpnet, og bilene skal leveres i 2019.

Porsche Mission E

Hyundai Kona
I sommer kom elbilen mange nordmenn hadde ventet på – Hyundai Kona. Den lille SUV’en har nesten 500 kilometers rekkevidde og en startpris på rundt 325.000 kr. Men hvis du bestiller bil hos forhandler i dag havner du bak tusenvis av nordmenn som står i kø, og får trolig ikke bil før tidligst utgangen av 2020.

Hyundai Kona

Kia E-niro  
Det koreanske bilmerket slipper sin andre elbil på nyåret. Den er priset fra 377.400 kr, og er en romslig liten SUV med rekkevidde på imponerende 485 km. Den får også hengerfeste etter hvert. Aberet er at Kia får færre biler enn forventet, og venter enn så lenge å få 2000 biler til nordmenn. Med 6000 på venteliste har Kia valgt å stenge ventelisten inntil videre.

Kia E-niro
Annonse
DEL