Dette er sunnmøringens feriefavoritt

0
El Arenal på Mallorca er et yndet reisemål for sunnmøringer.

Sunnmøringer reiser som aldri før, og bestillingene foran årets sommer når nye høyder. Spania er sommerens klart mest populære ferieland, men Hellas knapper innpå forspranget. Bestillingene til Tyrkia er i ferd med å ta seg opp. Dette viser Tickets store trendrapport om sommerens reiser.

Annonse
Kampanje 20 biler Pilote Løviknes

– Sunnmøringer reiser stadig mer, og også denne sommeren er det de trygge klassikere omkring Middelhavet som gjelder. Land som Spania, Hellas og Thailand er sommerens vinnere, men Tyrkia er i ferd med å revansjere de siste års lave bestillingstall, sier Cathrin Eide, selgerleder Ticket Ålesund.

Bestillingene hos Ticket totalt øker med 7 prosent sammenliknet med sommeren i fjor, som også var en veldig bra reisesommer. I følge Tickets Sifo-undersøkelse sier 80 prosent at de planlegger å reise utenlands i 2018, og sommer ferien er mest populært. 57 prosent oppgir behovet for sol og varme som den viktigste grunnen til sommerens utenlandsreise.

– Vi stoler ikke på den norske sommeren og velger å bestille utenlandsreiser for å få garantert sol og varme i noen uker av sommerferien, sier Cathrin Eide.

Sunnmøringenes bestillinger for sommeren:

Sommerens førsteplass: Spania. 21 prosent velger å legge ferien til Spania i sommer. Bestillingene gikk ned med 2 prosent. Mallorca opplever lavere etterspørsel mens fastlands-Spania har en økningen.

Hellas er en klar nr. to. Landet knapper inn på Spanias ledelse med en økning på 25 prosent. 18 prosent velger å feriere i Hellas.

Stadig flere ønsker å feriere på Chania

Mest populære reisemål: Chania Det reisemålet som lokker til aller fleste i sommer er Kreta. Stadig flere ønsker å feriere på denne vakre, spennende øya. Bestillingene øker med 32 prosent.

Sommerens rakett: Tyrkia. Med en økning i bestillingene på 41 prosent er Tyrkia sommerens rakett.
Landet klatrer med det fra 10. til 6. plass på topplisten. Tyrkia har de siste årene opplevd en voldsom nedgang i bestillingene, men denne sommeren ser landet ut til å revansjere seg.

Sommerens taper: Frankrike. Bestillingene til Frankrike går ned med 32 prosent, og landet faller fra femte til syvende plass på topplisten. Det er Nice som faller mye, men en nedgang på 70 prosent.

Årets overraskelse: Nederland. Med en økning på 24 prosent klatrer Nederland fra en 11. til en 9. plass. Det er fortrinnsvis Amsterdam som driver reisene. Byen øker med 24 prosent og med det plasserer byen seg på 8. plass på listen.

Tyrkia er det usikre kortet. Selv om bestillingene til Tyrkia øker, så er det usikkert hvordan bestillingene hit vil utvikle seg. I Sifo-undersøkelsen er det fortsatt mange som ikke anser Tyrkia som et aktuelt ferieland, og blir det nye uroligheter så vil dette antakelig raskt slå ut på bestillingene.

Hit reiser sunnmøringene i sommer – ferieland
1. Spania (1)
2. Hellas (2)
3. Thailand (3)
4. Kroatia (4)
5. Italia (5)
6. USA (7)
7. Frankrike (5)
8. Tyrkia (10)
9. Nederland (11)
10. Storbritannia (9)

Annonse
DEL