Britiske stjernekokker på tur med Ramoen

0
De 10 finalistene satt stor pris på både naturen og det de fekk se om bord i båten. Her tar de selfie med Slogen som bakgrunn ( Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt)

Mandag fikk ti britiske stjernekokker være med trålaren Ramoen fra Vartdal på tur. Kokkene som konkurrerer om den prestisjetunge Fish and Chips Awards-prisen, er i Norge for å lære mer om norsk fiskeri.

Annonse
Kampanje 20 biler Pilote Løviknes

De to siste årene har vinneren av den prestisjetunge prisen kommet fra restauranter som sverger til norsk sjømat på menyen.

– Det britiske markedet er stort og viktig for oss, og etterspørselen etter norske fileter er økende. Derfor er det viktig at kokkene får et godt innblikk i hvordan fisket foregår om bord på norske fiskebåter, sier Katrine Florvaag, som er salgssjef i Ramoen AS.

Hjørundfjorden
Mandag gikk turen innover Hjørundfjorden med medbrakt fisk og en demonstrasjon av hvordan trålen fungerer. Det er nemlig ikke lovlig å drive trålfiske i fjordene. De britiske kokkene fikk likevel et godt inntrykk av hele prosessen om bord.

Katrine Florvaag (Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt)

– Vanligvis er Ramoen på fiske i Barentshavet i flere uker i strekk, så det ville være litt vanskelig å organisere en ordinær tur med så mange. Derfor gjør vi det på denne måten, og det virker som de har fått godt utbytte av turen, sier Florvaag.

Rullerar
Ramoen og de andre norske fiskebåtene som leverer fisk til Storbritannia samarbeider om dette besøket. Hvert år får de ti finalistene i Fish and Chips-konkurransen komme til Norge og får være med en moderne fiskebåt.

– Dette er en flott måte å få vist fram den norske fiskeflåten, som er moderne og ledende i verden på miljøteknologi. I tillegg er norske fiskere opptatt av å utnytte fiskeressursene på en berekraftig måte, slik at også framtidige generasjoner skal kunne leve av dette. Britene er svært opptatt av miljø og det virker som de er imponert over det de har sett fra en moderne tråler, sier Odd Kristian Dahle, informasjonsleder i organisasjonen Fiskebåt, som organiserer den havgående fiskeflåten

Annonse
DEL