Bli inspirert på årets fritidsmesse

0

Årets store fritidsmesse i Sparebanken Møre Arena byr på et bredt utvalg av spennende utstillere og aktiviteter. Her finnes noe for enhver smak og fritid. Utstillere innen temaene kunst, hytte, utemiljø, reise og opplevelser, kortreist mat, sport og friluftsliv samt helse og velvære viser seg frem.

Annonse

Trenden viser at vi bruker mer tid, penger og energi på oss selv, vi er opptatt av egen helse og omgivelser, reise, rekreasjon og hobbyer. Vi søker de gode opplevelsene og øyeblikkene, det som gir oss «påfyll til hverdagen».

Kortreiste opplevelser og ferieturer En viktig fremtreden på messa de siste årene har vært at mange bedrifter samles under en paraply istedenfor å stå alene. Utviklingsselskap bidrar til næringsutvikling.

I Lesja kommune har Nordveggen AS skapt prosjektet «Levande Lesja» hvor aktørene samles om møteplasser og prosjekter som fremmer utvikling. I år som i fjor deltar de samlet på messa for å vise seg frem for fritidsinteresserte sunnmøringer som allerede er sterkt tilstedeværende på Lesja og har kjennskap til området.

Det samme gjøres i Valldal av utviklingsselskapet Fjordhagen. Sammen med 13 aktører viser de seg frem under navnet #Valldal #Eidsdal. Bygdene har mange flotte opplevelser, attraktive hyttefelt, mye god mat og gode overnattingssteder å by på. Her stiller blant anna Valldal Aktivitetspark, Valldal Naturopplevingar, Meretes Garden, Stolte Anton og Trollbinding. Sistnevnte tar med Trollet fra Trollstad som vil ha lesestund for barna på messa.

Mikroalger og kortreist mat Bondelagskokk og lokalmatentusiast Nils-Henning Nesje og Gunnar Nagell-Dahl, tidligere Matattaché hos Fylkesmannen i Hordaland kommer for å fremme kortreist mat og mikroalger.

Gunnar Nagell-Dahl og Nils-Henning Nesje.

De vil overraske publikum med matstunt som inneholder en Harley Davidson, algefylt helstekt svin og kveite. Nils Henning Nesje har den siste tiden jobbet iherdig med å finne nye bruksområder for mikroalger. Algene kan brukes som bindemiddel og som smak i kjøtt og sauser. På messa vil publikum kunne spise helstekt gris som er smaksatt med alger. På søndag slår kokkene et slag for søndagskveita.

Fremtidens kjøkken En annen aktør som benytter seg av naturens ingredienser er Umare. De har utviklet over 20-talls produkter hvor tare blir benyttet som råvare. Fjæreknekkis, taresalt og paneringsmel er eksempler på produkter som blir benyttet på fremtidens kjøkken. Umare tipser gjerne hvordan publikum skal benytte produktene i egen matlaging.

På messa vil de også benytte overkuddsgulrøtter fra Smøla Produksjonslag til å lage den populære gulrotmarmeladen. Smølagulrot er kjent for å være søte og smakfylte, og lages av gulrøtter med skjønnhetsfeil og som derfor ikke selges i butikken. Det være seg gulrøtter med en liten bøy eller ekstra bein, og som ellers går til dyrefor.

Hytteliv og utemiljø

Drømmen om egen fritidsbolig står høyt hos mange. Flere hytteprodusenter og tomteleverandører tar turen til Fritid2019. Stranda Fjellgrend viser frem sitt konsept med minihytter. Flere av disse hyttene er allerede satt opp. Hyttene på 30 kvm er energieffektive og har god planløsning. Hyttene passer bra for par og mindre familier som liker å være ute og som ønsker seg en fritidsbolig med lite vedlikehold. Under Fritid2019 vil publikum få se og oppleve ei visningshytte.

Med sommeren i sikte er det mange som tenker utemiljø med alt det innebærer. Hage og utforming, nye hagemøbler, grill, massasjebad osv, alt vil være representert på messa! Årets fritidsmesse byr på muligheter for alle, enten man er et aktivt friluftsmenneske eller har roligere hobbyer.

Lokale kunstnere viser seg frem og flere bilforhandlere er representert. Det er også utstyrsleverandører, hengere og sykler.

Åpningstider:
Lørdag 10:00 – 17:00 / Søndag 11:00 – 17:00

Annonse
DEL