Auto 8-8 kjøper Rico Bil

0
Øyvind Gjøen, styreleder Auto 8-8 Holding Jorunn Lundanes, daglig leder Rico Bil Fred Rishaug, eier Rico Bil Terje Sildnes, konsernleder Auto 8-8 Steinar Grip, adm leder Auto 8-8 Sildnes & Halaas

Auto 8-8 vokser ytterligere på Sunnmøre etter at selskapet i dag kjøpe Rico Bil. – Alle ansatte blir heldigvis med oss videre, forteller konserndirektør i Auto 88, Terje Sildnes. Auto 88 satser på å selge nærmere 2700 biler neste år, og har blitt en betydelig aktør i bransjen.

Annonse

Auto 8-8 har samlet syv bilforretninger under samme navn, og Rico Bil blir nå hetende Auto 8-8 Rico. Med dette oppkjøpet har bilkonsernet en sterkere hånd om Hyundai som selges gjennom tre av forhandlerne. Fra før har konsernet Nissan og Ford i tre av butikkene, og får nå også Mazda inn i familien.

– Rico Bil AS passer godt inn i vår fremtidige strategi, da vi fra før har satset med Hyundai både i Kristiansund og Førde, sier Sildnes. Mazda blir også et fint tilskudd i merkeporteføljen. Vi har stor tro på Ålesund som vekstmotor i vår region og vi har allerede suksess i dette markedet etter overtakelsen av Vestlandske Auto i 2011, nå Auto 8-8 Vestlandske AS. Vi er ydmyke og glade over at Fred valgte oss som overtaker av sitt veldrevne selskap med mange dyktige ansatte, og vårt mål er å videreføre dagens gode ånd i selskapet, samtidig som vi tilfører stordriftsfordeler og utviklingsmuligheter for å stå enda sterkere mot fremtidens konkurranse.

Auto 88 Rico

Rico Bil AS ble etablert i 1988 av partnerne Fred Rishaug, Sigmund Tynes og Per Magnar Brennholm.

De startet i leide lokaler i Fremmerholen, med utstillingsplass til en bil. I 1993 flyttet firmaet inn i egne lokaler, første byggetrinn der bedriften ligger i dag, Brusdalsvegen 207. Siden er det bygget på i flere trinn, senest med full oppgradering av ny hall for Hyundai i 1. etasje og bruktbil i 2. etasje. Fred Rishaug var daglig leder fra dag 1 frem til Jorunn Lundanes tok over jobben i 2014. Rishaug kjøpte ut sine partnere i driftsselskapet i 2015, og har i dag 100% av aksjene.

– Timingen var riktig. Fred Rishaug som har jobbet som styreleder i noen år, ønsket å selge seg ut av bedriften, og det var også riktig tidspunkt for oss, sier Sildnes.

– En tid for alt

– Selvsagt er det vemodig å selge et livsverk, men det er en tid for alt, sier Rishaug. Jeg er blitt en voksen mann, og kan nå tenke meg mere fritid. Jeg har en tid vurdert flere muligheter, enten salg eller fortsatt deleierskap. Den siste tiden dukket det opp flere interessenter. Valget falt på Auto 8-8. De er lokale og har bygget seg opp stein på stein slik som oss. Jeg tror de vil ta godt vare på ansatte og kunder videre fremover, og akkurat det har vært veldig viktig for meg.»

Ingen ansatte blir berørt av oppkjøpet og bilforretningen bil fremdeles holde til i Fremmerholen.

– Vi starter omprofileringen like over nyttår, sier Sildnes. Som nå puster Brages i nakkes som ditriktes størstes bilkonsern.

Auto 8-8 konsernet har med basis i T. Sildnes Bil AS på Eide samlet til sammen 7 tradisjonsrike bilselskaper med opptil 100 års historie under samme eierskap. Konsernet har fra før butikker i Kristiansund, Eide, Molde, Ålesund, Førde og Florø, og vil altså nå få 2 butikker i Ålesund. Bilmerker som representeres er Ford, Nissan, Hyundai, Mazda og Mitsubishi. Salget for 2018 blir på ca 2300 biler og omsetning noe over 700 mill. Antall ansatte er i dag 135 og øker nå til ca 160.

 

 

Annonse
DEL