Ny AaFK-spiller – Skal spille med hjertet utenpå drakten

0
– Vi har hatt Ståle Steen Sæthre på radaren en periode, sier AaFKs sportssjef Bjørn Erik Melland

Ordene tilhører AaFKs nysignerte, målfarlige midtstopper, som forteller at han er topp motivert for å komme i gang i Aalesund. Da aafk.no snakket med ham tirsdag kveld var han å finne i syvende etasje på hotellet, hvor han slappet av med utsikt over byen og øyene rundt.

Annonse

– Jeg har skrudd av VM og bare nyter fjord og fjell, kunne han meddele.

Den 184 centimeter høye midtstopperen har levert en god sesong for Nest-Sotra. Forsvareren har spilt samtlige kamper og nettet fem ganger. Han har tidligere spilt i angrep, men i Nest-Sotra er han omskolert til stopper. Han vet fremdeles hvor målet står, noe han har vist mot både Viking og Aalesund. Mot sin nye klubb ble han som nevnt matchvinner tidligere denne sesongen. Steen Sæthre headet inn kampens eneste mål på Ågotnes Idrettspark, skriver klubben på sin hjemmeside.

Brann skal etter sigende også ha vist interesse for 25-åringen, som nettopp har signert en kontrakt ned AaFK som strekker seg over to og et halvt år.

Steen Sæthre har eliteserie-erfaring fra Stabæk. Der var han i 2012, faktisk også i Ålesund mot AaFK, der det ble 3-1-tap for AaFK på Color Line Stadion. Nå venter flere kamper på samme stadion for bergenseren. Nyervervelsen vår har også vært innom Asker, Førde og Fyllingsdalen. I Asker hadde Steen Sæthre Lars Bohinen som trener, så det er all grunn til å tro at han vet hva Lars forventer av sine spillere.

– Jeg kjenner Lars fra tiden i Asker og gleder meg til å fortsette på det vi begynte på da vi begge var der, sier Steen Sæthre, som i tillegg kjenner det mye omtalte trebacksystemet Bohinen har drillet inn i Aalesund. Jeg kjenner systemet godt fra Nest-Sotra og kan bekle alle tre posisjoner, forteller Ståle til AaFK.no

Han er på plass på Color Line Stadion et par dager før den første treningen med nye lagkamerater, og er veldig klar på at han skal være med og gjøre sitt for fotballfeber i jugendstilbyen.

– Vi skal ha fotballfeber, fulle tribuner og opprykk! Jeg har store ambisjoner for både meg selv og klubben. Jeg spiller med hjertet utenpå drakten, beskriver vår nye signering.

Sportssjef Bjørn Erik Melland møtte Ståle Steen Sæthre på stadion tirsdag kveld. Han sier dette om overgangen:

– Vi har hatt Ståle på radaren en periode. Han er en ekstremt målbevisst og dedikert type som har tatt store steg som spiller de siste to årene. Vi er veldig fornøyd med å få signaturen på plass og er sikker på at Ståle vil ta nye steg i AaFK.

Annonse
DEL