AaFK låner ung assistkonge

0
Sportslig leder Bjørn Erik Melland er fornøyd med Riise-erstatteren som er på plass. Foto: AaFK

G19-landslagsspiller Jens Petter Hauge fra Bodø/Glimt blir AaFK-spiller ut sesongen, opplyser klubben på  sommervinduets siste dag.

Annonse

Kantspilleren fra Bodø gjorde en utmerket figur i OBOS-ligaen forrige sesong, og markerte seg med 12 målgivende pasninger på totalt 28 kamper i Bodø/Glimts opprykkssesong.

Sportslig leder Bjørn Erik Melland er fornøyd med Riise-erstatteren som er på plass.

– Trenerteamet og klubben forøvrig er strålende fornøyd med å få Jens Petter Hauge som kortsiktig erstatter for Riise. Han har allerede i alderen av 19 år opparbeidet seg solid rutine på OBOS-liganivå, og er en etablert U19-landslagsspiller.

Hauge startet 16 av kampene og kom inn i 12. Med sine 12 målgivende pasninger toppet han assist-tabellen i OBOS-ligaen forrige sesong, foran spillere som Niklas Sandberg og AaFK-klare Niklas Castro.

– Jeg kjenner OBOS-ligaen godt etter fjorårets sesong, og er veldig fornøyd med å være på plass i Ålesund. Nå er jeg klar for å gjøre det som skal gjøres på banen for å sikre opprykket til AaFK, sier spilleren selv.[relaterte_artikler/]Hauge ble tatt opp i Glimts A-lagstropp i forkant av 2016-sesongen, og allerede i debuten markerte han seg. I første runde av cupen laget han hat trick i 6-0-seieren over Fløya. 8. juli samme sesong ble han klubbens yngste målscorer i serien noe sinne da han fikk nettkjenning mot Start.

AaFKs leiesoldat kan vise til flere aldersbestemte kamper, deriblant under sommerens G19-EM. Han kan også skilte med nominasjon i kategorien «Årets unge talent», en pris som deles ut av Norsk Toppfotball.

Annonse
DEL