Nå skal de sjekke sommervikarenes arbeidsforhold

0
LOs Sommerpatrulje - 33. året på rad i Møre og Romsdal

Nå ruller LOs Sommerpatrulje ut til ungdom og bedrifter hele Møre og Romsdal.  Da skal unge medlemmer og tillitsvalgte i LOs forbund undersøke arbeidsforholdene til flere hundre arbeidstagere over 3 uker.

Annonse
Fargerike Breivika –  profil artikkelannonse

Sommerjobb er ofte unges første møte med arbeidslivet. For at dette skal bli best mulig er det viktig at alle kjenner godt til sine plikter og rettigheter, spesielt unge. I Møre og Romsdal har Sommerpatruljen erfart at ca 3 av 4 bedrifter har alt på stell, men det er allikevel ikke godt nok.

– I Møre og Romsdal har Sommerpatruljen erfart at ca 3 av 4 bedrifter har alt på stell, men det er allikevel ikke godt nok, sier Kent Logan Jelle.

– Informasjonen LO gir til unge i sommermånedene er noe som burde bli lært i skolen slik de er forberedt på arbeidslivet. – Heldigvis har ikke Sommerpatruljen gitt opp arbeidet og drar dermed ut igjennom hele fylket for å møte unge arbeidere på arbeidsplassen sin med viktig informasjon i sekken, sier Faglig ungdomssekretær i Møre og Romsdal, Kent Logan Jelle.

På banen for sommervikarene i 33 år

Siden 1985 har LOs Sommerpatrulje fokusert på unge sommervikarers jobbsituasjon. I fjor besøkte de over 7000 bedrifter over hele landet. LOs sommerpatrulje vil i år særlig se etter om verneombud er på plass, at pausebestemmelser følges og som alltid: om arbeidskontrakt er i orden. LOs sommerpatrulje vil i år også ha et økt fokus på nulltimerskontrakter og utfordringene de fører med seg.

– Vi er opptatt av at bedrifter skal få mulighet til å rydde opp i forhold som ikke er i henhold til loven eller gjeldende tariffavtaler. Er det noen ledere i bedriftene som lurer på noe så er det bare å spørre oss når vi kommer på besøk eller ringe inn, sier Jelle.

LO har i de siste dagene skolert nye unge og tillitsvalgte til å delta på Sommerpatruljen, og vi er klare for å ta i mot tips over bedrifter vi bør besøke i Møre og Romsdal.

Tipstelefonen er åpen, og har dere tips eller spørsmål om rettigheter, så kan dere ringe 8 100 1999 eller sende epost til Sommerpatruljen@lo.no, avslutter ha.

Annonse
DEL