Nå skal de sjekke sommervikarenes arbeidsforhold

0
LOs Sommerpatrulje - 33. året på rad i Møre og Romsdal

Nå ruller LOs Sommerpatrulje ut til ungdom og bedrifter hele Møre og Romsdal.  Da skal unge medlemmer og tillitsvalgte i LOs forbund undersøke arbeidsforholdene til flere hundre arbeidstagere over 3 uker.

Annonse

Sommerjobb er ofte unges første møte med arbeidslivet. For at dette skal bli best mulig er det viktig at alle kjenner godt til sine plikter og rettigheter, spesielt unge. I Møre og Romsdal har Sommerpatruljen erfart at ca 3 av 4 bedrifter har alt på stell, men det er allikevel ikke godt nok.

– I Møre og Romsdal har Sommerpatruljen erfart at ca 3 av 4 bedrifter har alt på stell, men det er allikevel ikke godt nok, sier Kent Logan Jelle.

– Informasjonen LO gir til unge i sommermånedene er noe som burde bli lært i skolen slik de er forberedt på arbeidslivet. – Heldigvis har ikke Sommerpatruljen gitt opp arbeidet og drar dermed ut igjennom hele fylket for å møte unge arbeidere på arbeidsplassen sin med viktig informasjon i sekken, sier Faglig ungdomssekretær i Møre og Romsdal, Kent Logan Jelle.

På banen for sommervikarene i 33 år

Siden 1985 har LOs Sommerpatrulje fokusert på unge sommervikarers jobbsituasjon. I fjor besøkte de over 7000 bedrifter over hele landet. LOs sommerpatrulje vil i år særlig se etter om verneombud er på plass, at pausebestemmelser følges og som alltid: om arbeidskontrakt er i orden. LOs sommerpatrulje vil i år også ha et økt fokus på nulltimerskontrakter og utfordringene de fører med seg.

– Vi er opptatt av at bedrifter skal få mulighet til å rydde opp i forhold som ikke er i henhold til loven eller gjeldende tariffavtaler. Er det noen ledere i bedriftene som lurer på noe så er det bare å spørre oss når vi kommer på besøk eller ringe inn, sier Jelle.

LO har i de siste dagene skolert nye unge og tillitsvalgte til å delta på Sommerpatruljen, og vi er klare for å ta i mot tips over bedrifter vi bør besøke i Møre og Romsdal.

Tipstelefonen er åpen, og har dere tips eller spørsmål om rettigheter, så kan dere ringe 8 100 1999 eller sende epost til Sommerpatruljen@lo.no, avslutter ha.

Annonse
DEL