VW på rekke og rad fra Langevåg til Ålesund

0

Er det noe gjengen i klubben Volkswest har til felles, så er det kjærlighet til Volkswagenbiler. I år har de ti års jubileum, og det ble feiret med den årlige tradisjonen Jugend Run på Devoldfabrikken. Flere VW ble stilt opp rekke på rekke til et flott skue for de som ville se.

Over 60 veteranbiler ble stilt ut, og atter en gang ble det en stor suksess for de entusiastiske bileierne. I strålende solskinn kunne man få et glimt av alle bilene, bli kjent med suppebilen, som til vanlig står i Ålesund sentrum og høre på gode gamle slagere som ble spilt av fra høyttalerne. Alle kunne stemme på hvilken bil de synes er finest og tøffest, samt at det ble delt ut premie til den som har hatt lengst kjørevei.
Denne bilen er populær. Det finnes til og med LEGOmodell av den.
Annonse

Volkswest ble startet året 2008, og er hovedsak klubben for veteran VW-entusiaster som tilhører Møre og Romsdal. Klubben ble opprettet for å Samle og skape et aktivt og engasjerende miljø for lokale VW-elskere, og i dag har de over 50 medlemmer over hele fylket. Jugend Run er et flott arrangement for dem, der de kan møtes og vøre sosiale sammen med andre som deler interesse og kjærlighet til VW.

Suppebilen hadde møtt opp.

Møter andre med VW

Det var mange som hadde kjørt langt. Geir Ove Molvær og Merete Våge Molvær har kjørt helt fra Ulsteinvik for å møte andre VW-entusiaster.
– Det er fantastisk at vi kan ha et slikt treff her på Sunnmøre. Selv har jeg holdt på med bil i 20 år. Jeg gjør det fordi det er fascinerende, og så er det billig å drive på med, sier Geir Ove. Han synes det er et flott miljø å være med i, og for anledningen hadde han på seg en t-skjorte hvor en VW var avbildet.

Noen reiste ekstra langt.

Også Erling Madsen hadde tatt turen innom med sin bil til Devoldfabrikken.
– Jeg har holdt på i to-tre år med boble. Det er en veldig sosial ting å drive på med den type biler, og det er en kjekke gjeng som alltid hjelper hverandre. Det er veldig positivt at vi kan ha et slikt treff som dette, og det er sosialt å kunne møte flere andre med samme interesse, sier han.

Erling Madsen synes det er flott å møte andre med VW.

Sosial med andre

Primus motor for treffet alle fire år har vært Kjell Arne Sommerstad. Han synes det er en fin mulighet å vise andre hva de driver på med vinterhalvåret.
– Det er veldig mange som skrur bil. Nå har dette blitt ett årlig treff, og jeg håper vi kan fortsette med det. Det hele startet egentlig bare som en tanke i Volkswest. Vi snakka lenge om det før det virkelig ble noe av. Vi har veldig stor oppslutning, og i år er det over 60 biler med på treffet, forklarer han.

Kjell Arne er primus motor for Jugend Run.

Planen for treffet består av flere sosiale aktiviteter. På gocartbanen kan alle få prøve seg. Det ble stelt i stand for et festlig lag der utover kvelden.
– Responsen på treffet har vært god. Vi starter lørdagen med utstilling av biler, før vi sammen cruiser en tur som ender opp på gocartbanen, sier han, som mener alle har et forhold på en eller annen måte til VW. Selv er han forelsket i 1303 s.

Bilen er pyntet.
Annonse
DEL