Nytt billettsystem og lettere tilkomst for rullestolbrukere på Vigra

0
Nå kan rullestolene trilles opp og ned inne i Avirampen.

Avinor moderniserer parkering på flyplassene med ny teknologi. Automatisk skiltgjenkjenning innføres for at de reisende skal slippe å trekke parkeringsbillett i automaten, og unngå parkeringsbøter. Samtidig blir det enklere for rullestolbrukere å komme ombord i flyene etter at «Aviramp» er tatt i bruk på lufthanvnen.

Annonse
Kampanje 20 biler Pilote Løviknes

– Vi ønsker å gjøre reisen enklere for alle. Med automatisk skiltgjenkjenning blir det enda enklere å parkere hos oss. Vi håper det vil være til glede for de som parkerer på Vigra, sier lufthavnsjef Tor Hånde.

Med det nye systemet vil alle biler som kjører inn på parkeringsplassene blir automatisk registrert, slik at man slipper å trekke parkeringsbillett.

– For å gjøre det mest mulig enkelt for kunden, og unngå fakturagebyr, anbefaler vi å laste ned appen «Apcoa mobilparkering» og registrere automatisk trekk av betaling. Alternativt kan betaling gjøres på nettsiden mobilparkering.com, sier lufthavnsjefen.

10 minutter avgiftsfritt

Man kan stå avgiftsfritt i inntil 10 minutter på lufthavna. Dette for å slippe av eller hente reisende. Trenger man å stå lenger enn dette, medfører det at man må betale parkeringsavgift, forklarer Hånde.

– Vi har forståelse for at det nye systemet er ukjent for mange, og har av den grunn jobbet særlig med å skilte så bra som mulig. Det er også blitt utarbeidet plakater, brosjyrer og annonser som skal informere kundene om den nye parkeringsløsningen. Vi vil ha personale til stede som kan informere og hjelpe kundene de første dagene det nye systemet er i drift. Vi håper den nye ordningen blir godt mottatt, avslutter Hånde.

De som ikke ønsker å registrere seg som kunder, kan betale manuelt på betalingsautomat i terminalen, eller betale på nett eller mobil i inntil 48 timer etter utkjøring. Dersom du gjør ingen ting, vil det komme en faktura i posten. Vær imidlertid oppmerksom på at da tilkommer det et fakturagebyr på 49 kroner.

Dersom du forhåndsreserverer parkeringen på Avinors hjemmesider oppnår du også sømløs parkering, ettersom systemet benytter ditt bilskilt som «innkjøringsbillett» og gjenkjenner at du allerede har reservert og betalt for parkeringen din.

Enklere tilkomst til flyene med Aviramp

Ålesund lufthavn, Vigra har mottatt og tatt i bruk sin første Aviramp. Dette utstyret erstatter en tradisjonell flytrapp på fordøren til flyet. Hensikten med Avirampen er at den skal gjøre det mye enklere å håndtere rullestolbrukere inn og ut av fly. Nå kan rullestolene trilles opp og ned inne i Avirampen. I tillegg gir den overbygde rampen beskyttelse mot været for passasjerer som står i kø for å komme inn i flyet.

Den første Avirampen på Vigra brukes av Widerøe Ground Handling som er agent for Widerøe, SAS og KLM. Aviramp nr. 2 skal komme i juli og skal benyttes av Aviator som er agent for Norwegian og Wizz Air.

Annonse
DEL