Slik blir Ålesund Live

0
Foto: Momentium

Her ser du når de forskjellige artistene spiller under Ålesund Live. Under årets arrangement blir de også en egen scene på Terminalen. I fjor var omlag 3000 personer innom festivalområdet. Er du usikker på 

Annonse
Løviknes kampanje 20 biler

Festivalen arrangeres som i fjor ved rutebilstasjonen i Ålesund sentrum. Fredag spiller disse artistene ute på festivalområdet.

James Bay

James Bay er bare 27 år gammel og det er ikke småtterier sangeren har opplevd i løpet av sin korte karriere. Snart kommer James Bay med sitt andre album, som trolig vil gi oss flere hiter som, «Let It Go», «Hold Back the River» og «Need the Sun to Break».

Hellbillies

Her kommer et band som er kjent i hele landet, Hellbillies fra Ål i Hallingdal. Bandet har vunnet Spellemannpriser tre ganger og ble kåret til Årets spellemann i 2007. Det blir høy allsangfaktor til «Den finast e veit» «Ei krasafaren steinbu» og mange mange flere.

Stavangerkameratene

2. juni 2017 ga de ut debutalbumet «Stavangerkameratene» og har siden da blitt tildelt gulltrofé for dette albumet for mer enn 18 millioner streams og platina-trofé for singelen «Bare så du vett det».

King Kamping

En reunion like overraskende som A-has gjenforening. Harald Frostad er tilbake foran et publikum som vokalist i King Kamping, et fenomen fra helt på slutten av 80-tallet. Frostad spilte som trubadur en årrekke etter at han, Eirik Rørvik og Kai Trulsen slapp albumet med samme navn som bandet.
Det blir to scener under årets festival, på fredag spiller disse artistene på Terminalen-scena

LÜT

LÜT er et norsk rockeband fra Tromsø som startet i 2014. De var en av fire finalister til NRKs årets Urørt i 2017 og ble nominert til P3 Gull 2017 i klassen årets liveartist.

Listen to Girl

Listen to Girl er en unik alternativ popduo fra Oslo bestående av Christian Winther og Ina Sagstuen. Debutplata «Sea And Dirt» kom i 2016 til glitrende kritikker fra norsk og internasjonal presse. Stemmene til Ina og Christian smeltes ofte sammen i unisone linjer over akustisk gitar og minimal elektronikk.

Kari Harneshaug

Kari Harneshaug fra Harøy er en kvinne som synger melodiøs rock, og som er spådd en spennende framtid. Hun har allerede gjort seg bemerket med priser og plateutgivelser.

Lørdag dukker godbitene opp som perlene på snora. På utescena står;

Lukas Graham

Den danske trioen, ledet av vokalist og låtskriver Lukas Focchammer, havnet på toppen av hitlistene i rekordfart og debutsingelen «7 Years» ble nr 2. på Billboard Hot 100, med over 600 streams på Spotify. Dette gjorde den til den mestselgende singelen fra en debuterende artist i 2016, og den 3. mestselgende singelen totalt.

Susanne Sundfør

Det skapte oppstuss da landets viktigste musikkpriser ble delt ut i Oslo Konserthus tidligere i år, og Susanne Sundfør ikke ble kåret til den gjeveste av dem alle, «Årets Spellemann». Kommentatorer fra Aftenposten, Dagbladet og BT gikk raskt ut med kritikk av Spellemann-juryens valg av vinner, selv om man i år hedret en kvinne for første gang på 14 år ved å gi den til Astrid S.

Gåte

Gåte ble startet av søskenparet Sveinung og Gunnhild Sundli i 1999. De gjorde seg raskt bemerket med å kombinere norsk folkemusikk med eksplosiv og progressiv rock. Bandet forsvant fra rampelyset da Gunnhild ikke orket mere i 2006. I 12 år har broren jobbet med å overtale henne til å gjenopprette bandet – og nå slipper Gåte nytt album.

Tennis

Tennis har 20 års-jubileum og feirer dette med å spille noen eksklusive konserter i 2018. Bandet har sin opprinnelse i Ålesund/Kristiansund og er godt kjent for de fleste der. Låtene «I’m Spartacus» og «Here comes the coastguard» har du garantert hørt før.

På Terminalen Byscene lørdag kan du la deg rive meg av disse artistene;

Philip Emilio

Philip Emilio har vært med på å forme en ny era av norsk urban musikk. Oslo-gutten er kjent for sin melodiøse tilnærming til musikken, blandet med historier fra sitt eget liv. Han står bak låter som Følsom og VII TO.

Ivan Ave

Telemarkrapperen Ivan Ave fir oss nydelig headnod-hiphop med en nittitallistisk inspirasjon fra soul, 70-tallsjazzfunk og annen tangenttung musikk. Han rapper og synger om hverandre, i trygg amerikansk flow.

Siril

Siril Malmedal Hauge er en ny og spennende stemme på den norske scenen. Hun er vokalist, komponist og tekstforfatter fra Langevåg, nå bosatt i Oslo. I 2017 ble hun tildelt Jazzsirkelens Ungjazzpris, og har tidligere mottatt Sula Kommunes Kulturstipend.
Billetter til Ålesund Live får du på Tikkio eller i Momentium-appen
Annonse
DEL