Noen ganger kommer man over navn man bør merke seg. Der talent bare stråler ut. I disse dager arrangeres Ung Kultur Møtes (UKM) rundt om på Sunnmøre. Der kan unge vise frem hva de kan av dans og sang.

Utfordrer seg selv

Annonse
Gardane langs Storfjorden

I Giske kommune fikk kidsa styre showet under UKM. Der var det Henriette Vinje som fikk avslutte det hele. Det er av navnene man bør merke seg. Hun er bare 14 år, men har utviklet en stemme som er godt over gjennomsnittet for sin alder. Hun valgte å synge en sang av Adele, for å utfordre seg selv.
– Jeg ønsket å være med på UKM for å vise de som sier at jeg ikke kan noe, at jeg faktisk kan det, sier hun.

SE VIDEO NEDERST I SAKEN

Første gang hun var med på UKM-mønstringen var i 2014, men hun har også opptrådt på flere små forestillinger.
– Jeg liker å synge. Det er så mange måter å uttrykke seg på. Jeg håper på å komme meg videre innen musikk, og håper på å kunne gå musikklinja på videregående skole. Musikk er en stor del av meg, mener hun.

Selv er hun ikke helt klar over hvor god hun er, men har et tips til andre som ønsker å drive på med musikk og bli god.
– Man må bare øve, og tenke at man klarer det. Det blir bra til slutt, sier den unge artisten.

Kan alle instrumenter

På samme scene stod også bandet Gen S, bestående av Fride S. Dyb, Jenni Elena Giske Andersen og den eneste gutten som deltok Jon Roald.
–  Det er dårlig at det ikke var flere gutter med. Det er veldig slapt. De fleste driver med fotball og slike ting man ikke viser fram her. Selv er jeg veldig glad i musikk, sier han.
–  Han kan alle instrumentene, skyter jentene inn. De forklarer at han øver og øver på instrumentene han kommer over. Han lærer det selv, og det er kun piano han har gått på skole for å lære.

Jon går på ungdomsskolen, men håper på å gå musikklinja fra høsten. Det er hans lidenskap, men vet ikke om det er noe han går videre på. Jenni går studiespesialiserende, men håper på å jobbe i helsesektoren. Fride går medielinja, og satser på å bli mediegrafiker.
–  Vi har vel egentlig alle en drøm om å bli kjent og gi ut plater, men det er nok veldig vanskelig, avslører Jenni. De tenker at musikk kommer til å bli en hobby, hvis det ikke er noe de kan leve av.

Annonse
Indre Bane ny februar 2022